У току су велики и важни инфраструктурни пројекти за целу Србију

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Гостујући у емисији “Сучељавање” на РТВ, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић истакао је да су велики инфраструктурни пројекти у току, што је резултат одговорног, марљивог и посвећеног рада.

Милош Вучевић

“Ово је вишеслојна битка и битка за долазак инвеститора, а кључни циљ је да наша деца и наши унуци остану у овој држави, бар у највећем броју и да не иду да раде за фабрике широм Европе и света већ да те фабрике долазе у Србију, то је кључ свега”, истакао је Вучевић.

Градоначелник Новог Сада је поручио да инфраструктура помаже да се људи задрже у земљи, да се повежу, а то мења цео амбијент, утиче на раст БДП-а и утиче на још много привредних грана.

Када је реч о четвртом новосадском мосту, Милош Вучевић је изјавио да нема дилему да то иде у добром правцу и захваљујући подршци централне владе, ресорног министарства ми идемо храбро у тај пројекат уз кинеске партнере.

Вучевић и Момировић

“Експропријација ће ићи много брже, извори финансирања долазе од стране републике и република нам штеди огроман новац, говорим о градском буџету, говорим о пројекту од 130 милиона евра плус експропријација и ми имамо ту подршку да идемо заједно са Министарством грађевинарства и саобраћаја, са коридорима и са CRBC као страним партнером из Кине. Ја очекујем да у марту следеће године крене и изградња моста”, додао је он.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић поручио је гостујући у поменутој емисији да све што радимо чинимо због наше деце, а да се тренутно налазимо у једном циклусу који не може да се упореди ни са једним периодом у прошлости.

Томислав Момировић

“Сада смо у прилици да урадимо оно што ни једна земља у Европи не може у овом тренутку, све земље имају пад. Ми у овој години морамо, не само да изградимо инфраструктуру, већ да одржимо нашу економију изнад воде”, поручио је Момировић.

Тагови:

Најновије