ЈВП „ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ“ ДОНИРАЛО 3.000 САДНИЦА БРЕСТА НОВОМ САДУ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, данас је заједно са в.д. директором ЈВП „Воде Војводине“, Срђаном Кружевићем присуствовао садњи 3.000 стабала бреста у близини новосадске депоније. Саднице је из своје расадничке производње донирало ЈВП „Воде Војводине“.

Градоначелник Милош Вучевић се захвалио ЈВП „Воде Војводине“ и директору Срђану Кружевићу на донацији, и истакао да ће саднице бреста повећати пошумљеност на ободу града, али и бити баријера и ветрозаштитни појас који ће насеља у близини заштитити од непријатних мириса са депоније. Вучевић је најавио да се интензивно припрема документација за изградњу регионалног центра за управљање чврстим отпадом. Паралелно са тим радиће се и на санацији депоније.

Садња

В.д. директора ЈВП „Воде Војводине“, Срђан Кружевић, изразио је захвалност на подршци Града Новог Сада овој акцији, као и локалним самоуправама на подручју покрајине које су се одазвале. Кружевић је обећао да ће следеће године бити више садног материјала обогаћеног новим декоративним, пре свега медоносним врстама садница. 

„У наша два расадника годишње се узгоји садница за пошумљавање око 120 хектара, а  наше потребе су око 80 хектара. Расположени смо да сав тај вишак донирамо заинтересованим локалним самоуправама, месним заједницама, удружењима грађана“, рекао је Кружевић.

в.д. директора Срђан Кружевић

Подсећамо, ЈВП  „Воде Војводине“ газдује са око 13.500 ha шума, подељених у 16 газдинских јединица. Ове године посадићемо 170.000 садница на 80 хектара у оквиру редовног годишњег плана пошумљавања.

Поред тога, први пут ове године поделићемо 15.000 садница као донацију заинтересованим локалним самоуправама, удружењима и месним заједницама. Поред Новог Сада донације су договорене и са Апатином, Инђијом, Сремском Митровицом, Зрењанином, неколико месних заједница и удружења грађана.

Пошумљавање и донирање садница ЈВП „Воде Војводине“ ради као друштвено одговорна компанија, у нади да ће нам се у овим важним акцијама придружити што више локалних самоуправа, удружења грађана, невладин сектор, како бисмо сви заједно допринели очувању природе и подизању еколошке свести.

Тагови:

Најновије