ЈГСП обнавља возни парк, стигло 29 нових аутобуса

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

У гаражу ЈГСП „Нови Сад“ 1. априла стигло је 29 нових аутобуса на гас турског произвођача БМЦ, купљених кредитом ЕБРД, преноси сајт autobusi.net

Возни парк градског превозника богатији је за 24 соло аутобуса типа Procity 12 CNG и пет зглобних аутобуса типа Procity 18CNG. Ове аутобусе је ЈГСП „Нови Сад“ купило кредитом Европске банке за реконструкцију и развој (ЕБРД) за 5,773 милиона евра, након што је БМЦ победио на тендеру, који је, такође, организовала ЕБРД. Поред БМЦ, на тендеру су учествовала још два произвођача из Турске, и то турски огранак произвођача “Мерцедес-Бенц” и “Отокар”.

Како преноси сајт autobusi.net, уговор о испоруци аутобуса је потписан 1. јуна прошле године. Први аутобуси су у Србију почели да пристижу већ у јануару и током фебруара. Возила су до сада била паркирана у београдском „Машинопромету”, где су уграђени дисплеји и валидатори, а чекало се и на уплату ЕБРД-а, како би се обавиле царинске формалности и регистрација возила. Фирма „Машинопромет” у овом послу није увозник, већ је само логистичка подршка новосадском градском саобраћајном предузећу, које је директан увозник.

Тагови:

Најновије