Јужноафричка Република: Побегли крокодили из узгајалишта, потрага у току

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

КЕЈПТАУН – 

Власти у Јужноафричкој Републици саопштиле су да је у току лов на неколико преосталих младих крокодила који су побегли са фарме за узгајање у провинцији Западни Кејп, након што их је током ноћи уловљено 26, преноси Ројтерс.

“До овог тренутка смо уловили 26, али не можемо да прецизирамо колико их је још увек на слободи”, рекао је данас портпарол владине агенције за очување животне средине CapeNature, наводи агенција.

Ројтерс преноси да је портпарол владе провинције Западни Кејп рекао да ови крокодили представљају умерену опасност за људе, јер су узгајане животиње навикле на редовно храњење и да не лове, али су по својој природи дивље и инстинктивне и позвао становништво да се ипак клони река.

Непознати број нилских крокодила, дужине 1,2 до 1,5 метара побегао је јуче с комерцијалног узгајалишта у реку Бри, што је покренуло лов у коме учествују полицајци,власници околног земљишта и службеници за заштиту животиња.

Крокодили се узгајају на фармама углавном за производе од коже, а слатководни као ови могу да порасту у просеку до дужине од пет метара, док одрасли мушкарци теже више од пола тоне.

Тагови:

Најновије