Звезда тражи да против Милана присуствује 15.000 гледалаца

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Фудбалски клуб Црвена звезда послао је данас писмо председнику Србије Александру Вучићу са молбом да размотри могућност организације утакмице у четвртак против Милана у Лиги Европе, са 15.000 навијача на трибинама, што је 30 посто укупног капацитета стадиона.

“ФК Црвена звезда је спреман да организује утакмицу уз присуство 30 посто навијача од максималног капацитета стадиона, а у складу са протоколима УЕФА за организацију утакмица током периода пандемије вируса ковид-19”, наводи се у писму.

Каже се да је велика жеља клуба и милиона звездаша да седмоструког шампиона Европе дочекамо уз подршку са трибина и да је познато колико клубу значи подршка навијача.

“Због тога верујемо да снагом Вашег ауторитета можете да нам помогнете да дочекамо велики Милан, са којим имамо дугу традицију међусобних дуела, пред навијачима. ФК Црвена звезда би у организацији утакмице стриктно поштовала све прописане мере: обезбеђивање физичке дистанце, ношење маски, провера телесне температуре и други елементи прописани строгим протоколима републичког кризног штаба и УЕФА”, навео је београдски клуб.

Такође, имајући у виду да је наша земља међу светским и европским лидерима у спровођењу вакцинације, додаје се, верујемо да би ризици били сведени на најмању могућу меру.

“Познато је да би утакмица у Београду представља велику промоцију за нашу Србију и Београд као и да смо недавно имали позитиван пример организације Супербоула у САД, а уз присуство 30 одсто навијача од максималног капацитета стадиона надамо се да ћете наћи нас захтев као оправдан”, навела је Црвене звезда у писму председнику Вучићу, које су портписали председник клуба Светозар Мијаиловић и генерални директор Звездан Терзић.

Утакмица између Црвене звезде и Милана игра се у четвртак од 18.55 сати.

Тагови:

Најновије