Зоран Гојковић: Имунизација битна за наставак развоја економије

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Привредна комора Војводине организовала је данас онлајн презентацију под називом “Значај имунизације за привреду Војводине” на којој су говорили покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.

Домаћин конференције, Бошко Вучуревић, рекао је да је значај имунизације велики, што показује пример Израела у којем се живот враћа у нормалу.

Ми смо по угледу на развијене земље света покренули ову иницијативу, јер би требало очувати радна места, финансијску стабилност, технолошке процесе. Kако ћемо то урадити? Тако што ћемо сачувати здравље наших запослених и због тога апелујемо на раднике да се вакцинишу, рекао је Вучуревић.

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић истакао је да, осим повећања од 12 одсто пољопривредних активности током 2020. године, у јануару бележимо пораст активности у индустрији.

Укупан светски губитак због пандемије је више од 12 билиона долара, а тај губитак је сваког месеца већи, због чега је значајно вакцинисати се како би се што пре вратили у нормалне токове, рекао је он.

Желим да се захвалим привредницима Војводине, имамо 30.000 привредних субјеката, више од 65.000 предузетника са више од 600.000 запослених, хвала им на подршци здравственом сектору, финансијску подршку. Желимо да наставимо тим темпом и зато ми је важно да се обратимо привредницима и кажемо им колико је битна имунизација и да је највећи економски подстицај који држава може да нам омогући управо имунизација, рекао је Гојковић.

Онлајн презентацију могли су да прате сви заинтересовани привредници.

Тагови:

Најновије