Овој групи грађана у четвртак леже уплата – чека вас од 150 до 600 евра

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Пола минималне зараде за март биће исплаћено у четвртак, 8. априла, у оквиру трећег пакета државне помоћи привреди и грађанима.

Пријава за добијање половине минималца за април почела је 1. априла на порталу Пореске управе и трајаће до краја месеца.

Трећи пакет предвиђа исплату половине минималне зараде за три месеца, од марта и то за предузетнике, микро, мала, средња и велика предузећа.

Тај део привреде запошљава око 1,5 милиона људи, а за ту меру је из буџета Србије издвојено 69,8 милијарди динара.

Новац ће бити уплаћен на посебне наменске рачуне који ће за привреднике бити аутоматски отворени, а одатле ће новац моћи искључиво да буде пребачен на рачун запосленог.

Послодавци који узму помоћ не смеју да отпусте више од 10 одсто радника током три месеца по исплати последње половине минималне зараде и немају право исплате дивиденди.

Запослени у угоститељству и туризму, туристички водичи и рент-а-кар агенције, поред исплате три половине минималца добиће још једну целу минималну зараду.

Такође, свим градским хотелима биће исплаћена новчана помоћ од 350 евра по лежају и 150 евра по соби, а аутопревозници ће добити 600 евра месечно за сваки аутобус.

Од 28. априла до 15. маја, електронским или телефонским путем, почиње пријављивање грађана за помоћ од 60 евра, док ће се корисницима пензија, примаоцима новчане социјалне помоћи и лицима у заводу за извршење кривичних санкција помоћ бити уплаћена без подношења пријаве

Прва исплата од 30 евра те помоћи почеће у мају, а пензионери ће добити додатних 50 евра.

Пензионерима ће у мају и новембру бити исплаћено по 30 евра помоћи, као и осталим грађанима, али ће у септембру добити и додатних 50 евра.

Додатна помоћ следује и незапосленима који ће, поред 60 евра за све грађане, добити и додатних 60 евра у јуну. Такође, додатну помоћ у износу од 100 евра добиће и грађани на Косову и Метохији, укључујући и децу.

Тагови:

Најновије