Отворена фабрика „Kонтинентал аутомотив Србија“ у Новом Саду

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Фабрика „Kонтинентал аутомотив Србија“, у којој ће бити запослено више од 500 људи, отворена је данас у Новом Саду, у присуству председника Србије Александра Вучића. Вредност инвестиције је 140 милиона евра.

У фабрици ће се производити напредни електронски системи за управљање возилом, а Вучић је током обиласка фабрике рекао да је реч о напредној технологији коју ће развијати Kонтинентал у Новом Саду. 

Фото: Тањуг

“Многи који су данас овде, нису били са нама пре три године када смо отварали развојно-истраживачки центар у Новом Саду. Тада ми је један млади оптимистичан човек говорио прелепе ствари и како ће много урадити у Србији. Ја сам био помало песимистичан, подозриво гледао и надао се бар делу тога. Данас, када видим све ово, после само три године, бескрајно сам срећан и поносан на земљу и људе који раде у Kонтиненталу”, рекао је Вучић на свечаности отварања фабрике. 

Представници Kонтинетала упознали су председника са призводима објаснивши му да се ту неће правити, на пример, само инструмент табле и дисплеји већ и паметни управљачки системи. Отварању фабрике присуствовала је и премијерка Ана Брнабић, министарка привреде Анђелка Атансковић и други представници државе и Новог Сада, као и челници немачке компаније. 

Фото: Тањуг

Председник Србије захвалио се свима који су учествовали у пројекту, представницима Kонтинентала на одлуци да инвестирају у Србију, али и домаћим инжењерима, који су, каже, умели да прикажу нашу памет у најбољем светлу и марљив рад. 

Нова фабрика компаније Kонтинентал део је пословне јединице ХМИ чији је фокус на производима у ентеријеру возила, а циљ им је да корисничко искуство возача и путника учине богатијим и квалитетнијим. До данас, ова фирма је запослила више од 600 ИТ инжењера, који су део међународног тима за развој технологије, који броји укупно 5.000 стручњака. Због нових пројеката, тренинг центра лабораторија, али и потребом за новим запослењима, компанија ће свој простор који већ поседује у центру Новог Сада проширити за још 1.500 квадратних метара. 

Председник Вучић је истакао да је Развојно-истраживачки центар у Новом Саду трећи центар Kонтинентала по броју људи, иза Немачке и Румуније, а већ испред Аустрије и Француске.  “Верујем да ће у овој фабрици само на почетку радити 500 људи, као и да ћемо гринфилд инвестицију да отварамо 2022. године”, рекао је Вучић.

Фото: Тањуг

Kонтинентал запошљава више од 240.000 људи, а због нових пројеката, тренинг центра лабораторија, али и потребом за новим запослењима, компанија ће свој простор који већ поседује у центру Новог Сада проширити за још 1.500 квадратних метара. 

“Ово све изгледа потпуно другачије у односу на пре неколико година и показује колико су Војводина, Нови Сад и Србија напредовале”, поручио је Вучић.

Фото: Тањуг

Тагови:

Најновије