Порибљавање на риболовним водама ЈВП ”Воде Војводине”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

У оквиру редовне годишње акције порибљавања коју организује ЈВП „Воде Војводине“ данас је у реку Дунав, код Сремских Карловаца, пуштено око 800 килограма једногодишње млађи шарана. Данашњој акцији порибљавања присуствовао је и в.д. директора ЈВП „Воде Војводине“ Срђан Кружевић.

Он је том приликом најавио да ће у наредном периоду бити појачан надзор рибочувара ЈВП „Воде Војводине“, одлучнију борбу са рибокрадицама, али и нови приступ у очувању рибљег фонда јер је тенденција да се он додатно обогати већом количиним рибље млађи.

Такође је рекао и да је у плану забрана привредног риблова на природним мрестилиштима, на делу Дунава којим управља ЈВП „Воде Војводине“, како би се дивљој риби из Дунава омогућило природно мрешћење.

Напомињемо да ће ова акција трајати још наредних неколико дана, а биће спроведена на 20 локација на каналима Хидросистема Дунав Тиса Дунав, затим на делу Дунава који је у надлежности нашег предузећа, на водотоку Криваја, као и на заштићеним природним добрима Јегричка и Бељанска бара. Укупно ће бити пуштено око 14 тона једногодишње млађи шарана.

Осим радника ЈВП „Воде Војводине“ порибљавању су присуствовале и надлежне инспекцијске службе, као и представници локалних риболовачких удружења.

Овакве акције доприносе побољшању квалитета рибљег фонда, на велику радост пецароша и свих љубитеља природе.

11. марта 2021. 

Тагови:

Најновије