Спортско друштво Црвена звезда слави 76. рођендан, најбољи Борјан, Стојадинов, Станковић и фудбалери

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

БЕОГРАД – 

Спортско друштво Црвена звезда слави данас 76. рођендан. У просторијама фудбалског клуба уручене су награде за најбоље спортисте, тренере и клуб у 2020. години.

Капитен фудбалског клуба Милан Борјан и џудисткиња Андреа Стојадинов најбољи су спортисти Црвене звезде у 2020. години.

На данашњој свечаности поводом 76. рођендана Спортског друштва на стадиону Рајко Митић за најбољег тренера проглашен је Дејан Станковић, а фудбалски клуб је најбољи клуб.

“Желим нам свима да наставимо да освајамо титуле и да се увек радујемо. Ми смо једна велика фамилија”, рекао је Борјан и захвалио се управи и саиграчима.

Андреа Стојадинов је прошле године освојила сребро на ЕП за сениорке, бронзу на првенству за млађе сениорке и злато за јуниорке, плус бронзу на грен слему.

Признање је примио њен брат Алекса.

Најбољи тренер Дејан Станковић је водио тим до титуле и нокаут фазе Лиге Европе.дејан, станковиц, Танјуг (Тара Радовановић)

“Срећан нам рођендан и да наставимо да бранимо црвено-беле боје као и до сада, историја нас на то обавезује. Овај трофеј ја примам, али припада мојим момцима, стручном штабу и целом тиму. Поштен рад увек се исплати и резултати враћају”, рекао је Станковић.

Најбољи клуб је фудбалски, а награду је примио генерални директор Звездан Терзић.александар, борициц, звездан, терзиц, спортско, друство, црвена, звезда, Танјуг (Тара Радовановић)

“Звезда је највећи клуб на овим просторима, понос народа и државе. Драго ми је што четврти пут заредом освајамо титулу, играмо групну фазу европских такмичења. Поносан сам на све наше спортисте”, истакао је Терзић.

Председник Спортског друштва Небојша Човић рекао је да су, упркос томе што је пандемија одложила бројна такмичења, Звездини спортисти у години иза нас били одлични.небојса, цовиц, Танјуг (Тара Радовановић)

“Спортисти и клубови Црвене звезде ипак су освојили 34 трофеја, 16 у сениорској и 18 у млађим категоријама. Титуле су освојили фудбалери, атлетичари, атлетичарке, каратисти, рагбисти и други. Андреа Стојадинов исписала је историју, Немања Мајдов освојио је сребро на ЕП, атлетичарка Милена Тирнанић је шампионка Балкана, Страхиња Јованчевић освојио је сребро, Ања Лукић бронзу. Завидни резултати остварени су и у млађим категоријама”, рекао је Човић.спортско, друство, црвена, звездаТанјуг (Тара Радовановић)

Црвено-бели су основани 4. марта 1945. године у Делиградској улици у Београду, на иницијативу групе студената коју су предводили Слободан Ћосић, Зоран Жујовић, Светозар Глигорић, Небојша Поповић и други.

Звезда данас има 36 клубова, у 31 спорту, а до сада је освојено више од 750 трофеја, док су црвено-бели спортисти освојили и више од 40 олимпијских медаља.

Без дилеме највећи успех остварили су фудбалери, који су 1991. године освојили титулу првака Европе и света, а најбољи у Европи били су и атлетичари, ватерполисти, каратисти и кошаркашице.

Тагови:

Најновије