Станарима студентских домова у Новом Саду литература за учење стиже на мејл

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Студенти, станари студентских домова у Новом Саду, од данас ће, у случају оболевања или изолације због Ковида 19, литературу за учење добијати на имејл. Споразум “Књига на клик” потписали су директор Студентског центра Нови Сад Зоран Мартиновић и директор Градске библиотеке у Новом Саду Драган Којић, наводи се у саопштењу.

Споразум предвиђа да се студентима, који станују у студентским домовима Студентског центра Нови Сад, а који из различитих разлога, изазваних пандемијом Ковид 19, нису у могућности да присустувују предавањима, нити посећују библиотеке и читаонице, књиге, скрипте, лектира, из богатог фундуса Градске библиотеке бесплатно доставља мејлом.

“Сматрали смо да је у условима пандемије изузетно важно да студенти, који живе у студентским домовима, добију сваки вид подршке, који ће им омогућити да, у случају оболевања, или изолације, не заостају у испуњавању својих обавеза. Градска библиотека је поуздан парнтер, и уверен сам да ће праксу коју данас успостављамо у Новом Саду прихватити и други градови”, рекао је директор СЦНС Зоран Мартиновић.

Студенти којима је овакав вид подршке потребан, могу да се обрате на имејл covid19@scns.rs. Кол центра за подршку студентима током пандемије, који је почео да ради у децембру прошле године. Њихов захтев ће након тога бити прослеђен на имејл mojabibliotekans@gmail.com. Библиотека има преко 560.000 књига, а на страним, и језицима националних мањина око 50.000 наслова.

“Градска библиотека у Новом Саду, као велика кућа књиге, са задовољством прихвата иницијативу Студентског центра у Новом Саду за учешће у пројекту “Књига на клик”, поготову и због тога што већ у оквиру својих програмских активности, пре свега путем своје службе Информационо-рефералног центра са Читаоницом, спроводи сличне активности у односу на неколико хиљада студената који су чланови Библиотеке. Сарадња са тако значајним партнерима овој оцени даје на пуноћи. Учествујући и сама у актуелним и савременим процесима, захваљујући развоју информационих технологија, наше активности са студентском популацијом, захваљујући и овом споразуму, добиће још више на значају”, рекао је директор Градске библиотеке Драган Којић.

У објектима Студентског центра Нови Сад спроводе се све мере за сузбијање ширења епидемије. У свих десет студентских домова припремљене су посебне собе за самоизолацију студената са симптомима болести изазване вирусом. Од свих 3.034 студената смештених у 10 домова СЦНС, тренутно је у самоизолацији 2 студента са лакшим симптомима.

“Управа Студентског центра и овим гестом показује да разуме потребе студената. Нарочито је значајна њихова посвећеност коју су показали током пандемије. То знају наше колеге које живе у студентским домовима. “Књига на клик” је потез који ће значајно олакшати учење многим студентима. Хвала Студентском центру и Градској библиотеци”, рекао је студент проректор Новосадског универзитета Игор Кнежевић, наводи се у саопштењу.

Тагови:

Најновије