Anti-age tretmani - sve što treba da znate pre zakazivanja termina
Autor: Redakcija
26.02.2019.

Anti-age tretmani su poslednjih godina stekli izuzetnu popularnost. Zahvaljujući njima možemo se rešiti bora, podmladiti i zategnuti lice, usne, pa i celo telo. Postoje razne metode koje se koriste, a one koje stručni lekari salona lepote Beauty Boom primenjuju su:

  • Podmlađivanje usana

  • Hijaluronski fileri

  • Botox

  • Mezoterapija lica i ostalih delova tela

  • 3D mezoniti

  • Hemijski piling lica

  • CoolSculpting tretman.

Pre izbora salona lepote, treba obratiti pažnju na iskustvo i znanje lekara koji obavljaju tretmane. Osim saveta vezanih za svaki tretman, bitan je i kvalitet proizvoda koje koristi salon, održavanje higijene, stručnost i iskustvo tima, a o svemu tome vodi računa ovaj salon lepote. Anti-age tretmani su kompleksni, potrebno je dobro istražiti sve informacije i odabrati onaj tretman koji vam najviše odgovara. Neki od saveta i objašnjenja tretmana se nalaze u nastavku teksta. Za više informacija posetite sajt salona.

Hijaluronski fileri

Predstavlja jedan od najzastupljenijih tretmana za podmlađivanje lica, odnosno popunjavanje bora i korekciju i povećanje usana. Ono što tretman hijaljuronskim filerima daje na popularnosti jeste brzina zahvata, bezbednost i sigurnost klijenata i odmah vidljivi rezultati.

Kada je upotreba hijalurnskih filera u pitanju, u zavisnosti od regije lica i želja klijenata, koriste se četiri tipa dermalnih filera različitih gustina, dizajniranih tako da se postigne najbolji efekat. Hijaluronski fileri koriste se najčešće za korekciju bora – sitnih i dobokih linija, nabora, postizanja volumena, korigovanje nedostataka i oblikovanje konture lica, ispravljanja bora na čelu, između obrva, oko očiju i usana, a hijaluron može da posluži i za nehirurško oblikovanje nosa, vraćanje volumena obrazima, korekciju vratnih bora i bora na dekolteu.

Kada je u pitanju hijaluron, usne su nešto što većina žena želi da koriguje ovim tretmanom. Usled starenja i usne se istanjuju, postaju spuštene, gube volumen i na njima se pojavljuju sitne bore. Kada pomislimo na hijaluron, usne ovim tretmanom mogu da povrate punoću, jedrost, vrate svoj prvobitan oblik i licu daju potpuno drugačiji izgled. Korigovanje ovim nehirurškim tretmanom je potpuno bezbedno, minimalno bolno, a iako nije dugog veka, retko se dešavaju komplikacije. Takođe, nakon tretmana brzo se vraćate redovnim životnim aktivnostima.

Botox

Tretman traje oko 15-20 minuta, vrlo je brz, jednostavan, bezbedan, bezbolan i što je najbitnije vrlo efektan, a rezultati su vidljivi već nakon 2 dana, dok se pun efekat postiže nakon 10 dana od tretmana.

Iako je botox, kao rastvor supstance po imenu botulinum toxin, toksičan – za čoveka je bezopasan ukoliko se adekvatno i u odgovarajućim količinama unosi u kožu. S toga, jedan od najbitnijih fakotra za pozitivan efekat i iskustvo, pored kvaliteta prerađene supstance, jeste iskustvo lekara specijaliste za oblast estetske medicine. Što se tretman botoxom sve više ponavlja, manje se obnavlja mimična aktivnost, što za posledicu ima duži efekat trajanja.

Mezoterapija lica i ostalih delova tela

Mezoterapija potiče iz francuske, a za ovaj tretman je jedan od njen pionira dr Mišel Pastor rekao: „Malo, retko i na pravo mesto“, što i danas predstavlja osnovni princip upotrebe.

Efekti mezoterapije postižu se mikro ubodima koji fizički stimulišu kožu i farmakološkim dejstvom koktela. Mezoterapija se može izvoditi individualno u zavisnosti od tipa kože i problema koji je potrebno rešiti, prilagođavajući supstane koje će činiti mezoterapijski koktel svakom pacijentu ponaosob.

Mezoterapija ima široku primenu i nju možete koristiti u prevenciji i ublažavanju bora; za podmlađivanje lica; stimulaciju rasta kose; za podizanje tonusa, hidrataciju i zatezanje kože lica, vrata i dekoltea; rešavanje problema tamnih kolutova ispod očiju, fleka i pigmentacionih mrlja na koži; rešenje problema nastalih usled pojave roacea akni, a koristi se i u lipolizi, anti-celulit programima i slično. Najčešće korišćena je mezoterapija lica, tj. u borbi protiv bora, za njegovo podmlađivanje, kao i prevenciju i sprečavanje starenja kože lica, ali i svih delova tela.

U našem salonu koristimo Filorga koktele, koji su među najpoznatijim svetskim brendovima u antiaging program i kozmetičkim preparatima.

Pre početka tretmana kožu je potrebno sterilisati. Iglice koje se koriste su vrlo tanke, a ubodi površinski, te je mezoterapija uglovanom bezbolan tretman koji traje 20-30 minuta, a efekti su uglavnom vidljivi nakon 3-4 tretmana. Iako se najčešće radi 2-6 mezoterapije u pravilnim vremenskim razmacima, broj potrebnih tretmana se određuje individualno, u zavisnosti od težine problema i rezultata koji želite da dobijete.

3D Mezoniti

3D mezoniti predstavljaju inovativnu metodu za podmlađivanje lica i drugih delova tela. Napravljeni su od biorazgradivih materijala, tj. od hirurški razgradivog konca koji iz kože potpuno nestaju nakon 180-240 dana. 3D mezoniti se u kožu uvode dugim i tankim iglama (provodnicima) u određeni sloj kože, čime ove niti ostaju unutar nje i postepeno se razgrađuju, stvarajući prostor da se vremenom oko niti stvori novi, izgubljen kolagen u koži.

U zavisnosti od regije koja se tretira, igle mogu biti različite dužine i debljine, što će odrediti lekar specijalista za ovu oblast. Lekar će takođe odrediti i broj igala koje je potrebno uvesti pod kožu – one se mogu postaviti u više pravaca i na više nivoa kože, a nakon njihovog vađenja ostaju sitne tačkice koje nestaju za par sati. Na tretiranu regiju se nanosi lokalna anestezija, radi ublažavanja eventualnih bolova prilikom uboda, a ceo tretman ne utiče na ograničenje mimike.

3D mezoniti mogu se primeniti na licu, dekolteu, vratu i drugim delovima tela

Ne postoji starosna ni polna ograničenost za ovaj tretman, ali se preporučuje onima koji imaju duboke bore i opuštenu kožu slabog tonusa. Ceo proces traje oko 45 minuta, a kao posledica tremana mogu se pojaviti manje modrice, sitni podlivi i otečenost tretirane regije. Međutim, sve ovo nestaje vrlo brzo, najčešće u roku od nekoliko sati do par dana. Nakon otprilike 10 dana, moguće je na tretiranim regijama raditi i druge tretmane za podmlađivanje lica i tela. Najčešće se kombinuje sa hemijskim pilingom, što je dozvoljeno 30 dana nakon tretmana 3D mezonitima.

Foto: Flickr / Lilly John


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar