Kako postići savršen izgled obrva
Autor: Redakcija
15.03.2019.

Permanent obrva predstavlja vrstu trajne šminke, a može da posluži naglašavanju estetike i prirodnih kontura lica – ali i ispravljanju i korigovanju tankih ili kratkih obrva. U poslednjih nekoliko godina postoji više tehnika korigovanja obrva, japanske obrve, microblading obrva, a njihova zajednička odlika je da su ovo bezbedne metode kojima se postižu dobri efekti pri oblikovanju i ispravljanju oblika i dimezija obrva.

Iscrtavnje obrva - šta treba da znate

Fascinacija obrvama i njihovim oblikom je oduvek postojala. U prošlosti su se često menjali kriterijumi lepote ženskog lica i tela, a samim tim i pozeljni stilovi i oblici obrva. Još je kraljica Egipta, čuvena Kleopatra , negovala svoje guste i tamne obrve, a u poslednje vreme sličan trend prirodnih i gustih obrva je doživeo svoj povratak. U modnim časopisima možemo videti da popularne glumice i manekenke, ali i sve dame preferiraju što prirodniji volimen obrva. Za one devojke i žene koje nisu prirodno obdarene ovakvim obrvama postoji rešenje – iscrtavanje obrva.

Iscrtavanje obrva, trajna šminka obrva ili permanent obrva, su savremene tehnike koje se koriste da bi se korigovale obrve koje nemaju prirodan volumen i da bi se korigovao njihov oblik, uz očuvanje prirodnog izgleda lica.

Japanske obrve - prirodne obrve za kojima su žene poludele

Postoji način kako mogu da se dobiju prirodne obrve a to je - japansko iscrtavanje obrva. Ova tehnika je dobro i brzo rešenje, a daje zadovoljavajuće trajne rezultate. Ovako urađene, japanske obrve deluju potpuno prirodno, toliko da se gotovo i ne može napraviti razlika između prirodnih i ovako isrtanih obrva. Ovakvi rezultati se dobijaju pažljivim iscrtavanjem svake pojedinačne dlačice, tamo gde ona prirodno treba da se nalazi, a iscrtavanjem se može postići da svaka dlačica izgleda drugačije, variranjem debljine linije.

Svakako je bitno naglasiti da se pre postupka iscrtavanja radi „proba obrva“, gde stručno lice u dogovoru sa klijentom odabira i radi probnu varijantu obrva, varirajući oblike i boje sve dok klijentkinja ne pronađe savršeni stil koji pristaje njenim karakteristikama lica.

Microblading obrva - novi pristup iscrtavanju obrva

Microblading obrva je najnovija metoda, slična japanskoj, kod ove tehnike postoji još veća mogućnost variranja debljina i oblika dlačica jer se u ovoj tehnici koriste specijalni nožići koji su izuzetno tanki ( micro – mali, tanak; blade - nož, sečivo). Ova tehnika posebnu pažnju posvećuje i položaju svake iscrtane obrve jer su nožići kojima se radi microblading obrva još tanji, a i posebno su zakrivljeni. Bilo da izaberete japansko iscrtavanje ili microblading obrva i uz pomoć jedne i druge metode možete dobiti dobre rezultate. I jedna i druga tehnika su bezbedne po zdravlje, a preparati koji se koriste su provereni i ne izazivaju alergije ili neželjene reakcije na koži.

Efekti koji se postižu u pogledu trajanja mogu da variraju, a to zavisi od osobe do osobe, jačine boje koja se koristi, da li je koža masna ili suva, od nege koju koristite itd. Po iscrtavanju radi se korekcija, uglavno 7 do 10 dana posle tretmana i ona služi da se eventualno dopuni gustina obrva ili pojača intenzitet boje. Posle toga, tretman je dovoljno ponoviti na svakih godinu ili godinu i po dana u zavisnosti od karakteristika kože i intenziteta pigmenta.

Potrebno je još i istaći da permanent obrva, kada se uradi profesionalno, u velikoj meri može da naglasi prirodnu lepotu lica. Naš savet je da svakako potražite stručnu pomoć, pa vas pozivamo da svratite u salon lepote Beauty Boom ukoliko ste u potrazi za profesionalnom uslugom bilo iscrtavanja obrva, trajne šminke, nadogradnje obrva ili trepavica, jer ovde možete dobiti kompletnu uslugu ulepšavanja i nege vašeg lica i tela.

Foto: Pixabay / StockSnap


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar