Kako su moje ruke savršene i zimi?
Autor: Redakcija
01.02.2019.

Da li ste ikada razmišljali šta to odaje koliko vodimo računa o sebi, koliko se negujemo? Poznato je da žene ulažu dosta vremena, pa i novca, u izgled. Frizeri, šminkeri, manikir i pedikir, razni tretmani, ali spisak se ovde ne završava. I kada se „skockamo“ ipak postoji nešto što može da oda da li smo poseban trud uložile samo za taj događaj ili i inače brinemo o sebi. Lepe i negovane ženske ruke su oduvek privlačile pažnju.

Bilo da je vaš izbor nadogradnja ili izlivanje noktiju, da li ste se opredelile za francuski manikir ili neku moderniju i šareniju varijantu, koliko god vaši nokti izgledali lepo, utisak neće biti potpun ukoliko i ruke ne izgledaju lepo i negovano. Suva i ispucala koža na rukama nije ni malo primamljiva. Zimi je nega otežana, jer hladno vreme dodatno pogoršava situaciju. Ja sam rešenje pronašla u salonu lepote Beauty Boom.

Šta je drugačije u salonu Beauty Boom?

Često se pod pojmovima manikir i pedikir misli na estetski pedikir i manikir, odnosno lakiranje, ukrašavanje, nadogradnja ili izlivanje noktiju. Međutim, ono što sam otkrila u ovom salonu, jeste da su manikir i pedikir usluge mnogo više od toga! Manikir je kompletno negovanje kože šaka, prstiju i noktiju na rukama, dok usluge pedikira obuhvataju negu kože stopala, prstiju i noktiju na nogama.

U ove usluge spadaju i:

  • masaža šaka i stopala,
  • odstranjivanje tvrde i suve kože,
  • uklanjanje zanoktica i žuljeva,
  • uređivanje, oblikovanje, nadogradnja, kao i lakiranje i ukrašavanje noktiju po vašoj želji.

Zbog osetljive kože i čestih alergija, jako mi je važno da salon u koji idem obraća pažnju na higijenu i sterilizaciju pribora, ali i da koristi kvalitetna kozmetička sredstva. Sve to sam pronašla upravo u ovom salonu. Takođe sam dobila i savete za dalju negu i očuvanje kože i noktiju.

Koje lakove koriste?

Lepo oblikovani nokti koji imaju francuski manikir ili su nalakirani određenom bojom i ukrašeni po želji nikad ne izlaze iz mode i odraz su vašeg stila i karaktera. Gel lak za nokte predstavlja jedan od najpopularnijih manikir i pedikir tretmana. Gel lak za nokte možete nositi na rukama i nogama.

Budite sigurni da saloni koji kriju koje preparate koriste, ne koriste kvalitetne. Još pre odlaska u salon, istražila sam na njihovoj stranici podatke o njima. Bila sam oduševljena videvši da koriste OPI lakove.

OPI lakovi predstavljaju simbol kvaliteta i savršenstva kada je u pitanju izgled vaših noktiju. Uz pomoć ovih lakova, vaši nokti će izgledati savršeno u svakom momentu. Predstavljaju američki brend koji je na tržištu od 1981. godine. OPI gel lak za nokte ima veoma veliku paletu najrazličitijih boja koje pružaju vrhunski kvalitet i postojanost boje do dve nedelje bez ogrebotina, ljušćenja i abrazije. Savršeno prijanjaju na nokte sprečavajući njihovo pucanje, krzanje i oštećenje i pomažući njihov prirodni rast.

Oblikovanje i izlivanje noktiju

Kada je u pitanju oblikovanje i izlivanje noktiju postoji nekoliko tehnika, među kojima je izlivanje noktiju gelom jedan od najzastupljenijih metoda za povećanje nokatne ploče. Osim što produžava vaš prirodni nokat, gel se koristi i za ojačavanje prirodnih noktiju, zatim za francuski manikir, ukrašavanje noktiju, kao i pri nadogradnji noktiju tipsama.

Postupak izlivanja noktiju iz mog ugla:

Moj prvi izbor za estetski pedikir i manikir jeste francuski manikir. Obzirom da nokti na rukama nisu bili dovoljne dužine, odabrala sam tehniku izlivanja noktiju. Prvo su mi uradili povlačenje zanoktica. Nakon toga su nežnim turpijanjem obradili nokatnu ploču. Posle toga je sledilo skidanje masnoće i prašine sa noktiju uz pomoć prajmera. Potom se ispod nokta postavljaju šabloni, na koje se prvo stavlja bazni gel, nokat po nokat, uz neophodno sušenje, tj. fiksiranje gela u UV lampi.

Nakon toga se šabloni uklanjaju, pa se pristupa turpijanju i oblikovanju izlivenih noktiju. Kada je ova faza završena, po vašoj želji rade francuski manikir ili stavljaju gel lak za nokte.

Poslednji korak je stavljanje i sušenje završnog gela, njegovo fiksiranje, premazivanje bezbojnog laka i na kraju nanošenje ulja za zanoktice.

Ne dozvolite da se odlazak u salon lepote svede samo na estetski pedikir i manikir. Iako lepo urađen, potpuni utisak će imati jedino uz negovane ruke. Zato izaberite potpun manikir i pedikir tretman i prepustite se stručnjacima. Kontakt informacije možete pronađi na web stranici salona.

Foto: Pixabay / Free-Photos


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar