52 vikenda u Novom Sadu: Izlet do manastira Đipša, pa na

U manstiru Đipša, na zapadnoj strani Fruške gore, retko ćete sresti turiste. Oni koji dođu će zato imati prilike da bez žurbe, uz nepretenciozno tumačenje ljubazne kaluđerice, saznaju o istoriji i vrednostima manastira čija je crkva posvećena Sv. Nikoli.

Neveliki manastirski kompleks je brižljivo uređen, prijatan prostor za kratak predah u prirodi i po koju priču o sremskim Brankovićima.

Za one koji znaju da pronađu lepotu u poznatim prostorima vožnja do manastira može biti puna prijatnih utisaka. Ako krenete iz Novog Sada put će vas voditi duž sremske obale Dunava: Petrovaradin, Sremska Kamenica, Beočin, Čerević, Banoštor i Susek, gde se na potezu Koruška – Gradine nalazi Restoran-vidikovac "Atos". Na putu za Đipšu ovde možete zastati da rezervišete sto za ručak koji će vas čekati na povratku. "Atos" je mesto gde možete ostati satima uživajući u pogledu koji osvaja vidik pružajući se duž moćne reke i njenih šumovitih i naseljenih obala.

U povratku, obavezno svratite po vino u neku od vinarija u Banoštoru i Čereviću. I kada se u smiraj budete vratili u grad pomislite na to koliko je novosadski prostor sa Fruškom gorom na njegovom pragu bogat i čudesno lep.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar