Bulevar Bate Brkića pušten u saobraćaj

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je novoizgrađeni Bulevar Bate Brkića koji se prostire od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, širine 40 metara i dužine 550 metara. Glavni pravac obuhvata produžetak Ulice Bate Brkića koja sad ima dve kolovozne sa po dve saobraćajne trake po smeru, razdelno ostrvo, pešačke i biciklističke staze, parking sa otvorima za drveće i zeleni pojas. 

-Ova velika investicija je završena pre ugovorenih rokova, tako da Novi Sad od danas dobija novi bulevar, a Novo naselje, Satelit i Tozinovac novi izgled. Menjamo konfiguraciju grada, radićemo na ozelenjavanju i zaštiti životne sredine, a novi bulevar ne predstavlja samo bolju saobraćajnicu i infrastrukturu, nego utiče na bolji kvalitet života građana. Nastavljamo da stvaramo uslove za dalja ulaganja u ovaj deo grada koji je decenijama bio zapušten. Novi Sad je zahvaljujući građanima i boljem budžetu rešio funkcionisanje jedne od važnijih saobraćanih trasa, a time je olakšana komunikacija između Novog naselja i Futoškog puta. Rešavamo veliko čvorište i saobraćajne gužve na uglu dva bulevara, Jovana Dučića i Slobodana Jovanovića. Ovo je nova veza, novi izlazno-ulazni pravac ka Novom naselju i veoma je važan i za Tozinovac koji je bio višedecenijski zapušten - rekao je Vučević.   

Iz budžeta Grada Novog Sada je za ovu investiciju izdvojeno 870 miliona dinara, od toga oko 500 miliona dinara za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i otkup nekretnina, dok su radovi iznosili oko 370 miliona dinara.   

U susednim ulicama, Antuna Urbana i Anđe Ranković, svi radovi su takođe završeni. Raskrsnica ulica Anđe Ranković i Bate Brkića je trokraka, sa obeleženim pešačkim prelazima, a postojeći semafor na četvorokrakoj raskrsnici Futoški put, Ilariona Ruvarca i Bate Brkića prilagođen je rekonstruisanom stanju na raskrsnici i dodatno opremljen vremenskim displejima, kao i zvučnim uređajem za slepe i slabovide osobe. Sem putne infrastrukture, u okviru ove investicije izgrađeni su vodovodna mreža,  kanalizacioni kolektor i javno osvetljenje. 

 

 

 

 

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar