Četiri garaže u Novom Sadu gradiće austrijska kompanija i novosadska Inobačka

Jedna austrijska kompanija i novosadska građevinska firma Inobačka dobile su u koncesiju od 43 godine posao gradnje četiri garaže u Novom Sadu.

Gradonačelnik Miloš Vučević je ovo potvrdio za 021.rs navodeći da će ostali detalji kao što su ime austrijske firme, vrednost koncesije i drugo biti poznati na sednici Skupštine grada 8. juna, kada se bude usvajao predlog odluke o sklapanju koncesije.

Ova neimenovana austrijska kompanija i Inobačka su bili jedini ponuđači na javnom pozivu, mada je ranije iz vrha Grada bilo najava da su zainteresovani i Kinezi. Zbog tih neimenovanih kineskih koncesionara pomeren je i prvobitno rok koji je bio 23. marta, jer, kako je tada naveo gradonačelnik, zainteresovani ulagači nisu bili u mogućnosti da prikupe dokumentaciju zbog pandemije virusa korona, navodi 021.rs.

 

Koncesionar će dobiti posao gradnje i održavanja podzemnih garaža u Ulici Modene, na uglu Uspenske i Šafarikove, kod zgrade Banovine i na Trgu republike.

 

Koncesija funkcioniše tako što zainteresovana i izabrana firma u celosti finansira sve faze ovog projekta, a garaže dobija na 40 godina, odnosno najviše 43 godine. Razlika od tri godine odnosi se na period koji će izabrana firma imati da izgradi sve četiri garaže, a snosiće i sav rizik u vezi sa komercijalnim korišćenjem garaža. Grad, u slučaju koncesije, ne snosi nikakav rizik i ne daje garancije izabranoj firmi da će uspeti da ostvari poslovni uspeh.

 

Novosadska vlast je ranije planirala da u koncesiju da 12 garaža, ali su odustali od osam lokacija, između ostalog jer su se stanovnici Novog naselja i Satelita usprotivili tome da privatnik izgradi garaže u dvorišu zgrada u kojima žive i onda im naplaćuje parkiranje.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar