Dečija nedelja počela u Novom Sadu

Dečija nedelja, koja ove godine ima slogan Da pravo svako-dete uživa lako, počela je danas u Novom Sadu. Raznovrstan program trajaće do nedelje, 13. oktobra.

-Zajednički cilj svih nas i društva u celini je poboljšanje položaja dece, i unapređenje kvaliteta njihovog života. Deci svakodnevno treba da obezbedimo uslove da slobodno izražavaju kreativne sposobnosti i talente kroz igru i druženje –rekao je član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić.

U ime organizatora, Udruženja Život kao inspiracija, Ljiljana Maširević, je istakla da su dečija prava ovogodišnja tema, a poseban značaj je posvećen pravu na igru.

-Pripremili smo više od 50 različitih programa zabavnog i edukativnog karaktera koji se odvijaju i u Veterniku, Futogu i Rumenki - rekla je Maširević.

Prilikom svečanog otvaranja manifestacije mnogobrojni gosti, deca iz vrtića i učenici novosadskih osnovnih škola uživali su u zabavno-muzičkom programu koji su izveli  članovi hora Do re mi i pozorišta Teatrilo.

Brojne muzičke radionice i takmičenja, besplatne škole sporta, berza knjiga su organizovane tokom trajanja manifestacije, a program je dostupan na sajtu Grada http://www.novisad.rs/node/207324  

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar