Delegacija Ministarstva kulture Egipta posetila Novi Sad

Delegacija Ministarstva kulutre Egipta na čelu sa ministarkom dr Ines Abdel-Dajem i ambasadorom Egipta u Srbiji Amr Alguvejlijem posetila je Novi Sad, a u Gradskoj kući ih je primio gradonačelnik Miloš Vučević. Predstavnici Egipta borave u Srbiji kao počasni gosti 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, a u okviru planiranih aktivnosti tim povodom, večeras će u Srpskom narodnom pozorištu nastupiti balet Kairske opere.

Sagovornici su se složili da je kultura suštinski deo identiteta svakog naroda, ali i da ima veliki razvojni potencijal, te da je međunarodna saradnja u toj oblasti veoma važna. Oni su se osvrnuli na učešće predstavnika Novog Sada i OPENS-a, krajem prošle godine, na Svetskom omladinskom forumu u Šarm El Šeiku, ocenivši da postoje velike mogućnosti za saradnju na polju omladinske politike i kulture.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar