Dijabetičari u Banju Junaković o trošku RFZO

Uredbom Vlade Republike Srbije od oktobra u Specijalnoj bolnici Junaković, u Apatinu, sprovodi se edukativni program prevencije nastanka i razvoja komplikacija kod osoba obolelih od šećerne bolesti, starijih od 18 godina, na insulinskoj terapiji.

Program obuhvata dijagnostiku, terapiju, fizičku aktivnost, pravilnu ishranu i edukaciju pacijenata. Traje 10 dana i finansiran je od strane Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Pravo na njega imaju svi oboleli od šećerne bolesti, na insulinskoj terapiji, jednom u svakoj kalendarskoj godini.

Banja Junaković je prva banja u Vojvodini koja će na ovaj način lečiti pacijente obolele od dijabetesa i gojaznosti.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Junaković Apatin, koja raspolaže sa 140 postelja, pruža usluge medicinske rehabilitacije osobama obolelim od neuroloških, reumatskih i ortopedskih oboljenja.

Rehabilitacije se zasnivaju na individualnom pristupu svakom pacijentu, sve u odnosu na dijagnozu, kliničku sliku, želje i potrebe pojedinca. Pacijentima je na raspolaganju hidroterapija, kinezi i radna terapija, elektroterapija, termoterapija i terapija mineralnim blatom.

Hidroterapija predstavlja tretman korišćenja termo-mineralne vode u terapeutske svrhe, koja blagotvorno i izrazito pozitivno deluje na koštano-mišićni sastav. Zbog svojih specifičnosti mineralna voda može da se koristi i kao pomoćno lekovito sredstvo u vidu inhalacije kod hroničnih obstruktivnih bolesti pluća, kao i kod lečenja ginekoloških oboljenja kod žena i bračnog steriliteta.

Termomineralna voda iz izvora Banje Junaković, spada među natrijum hloridno-hidrokarbonatne i slabo sumporovite vode. Ovakve vode se sreću na teritoriji Srbije i imaju dugu tradiciju primene u balneološkoj praksi. Voda sadrži malo CO2 u gasovitom stanju, tako da se ne može svrstati u ugljeno kisele vode. Izmerena granična vrednost sulfida (0.9mg na 1 litar vode) ima balneološki značaj, te ovu vodu svrstava u kategoriju sulfidnih i mogu joj se pripisati indikacije sulfidnih voda.

Temperatura vode u bazenu i kadama je 35 stepeni celzijusa.

Vode Banje Junaković potiču sa dubine od 700 m i dostižu temperaturu od 50º C. Po svom kvalitetu spadaju u isti red kao i one u Karlovim Varima, Harkanju i Lipiku.

KARDIO  VIKEND – Dobar početak za zdravo srce!

Kardio vikend je novi specijalizovani preventivni program pregleda koji nam omogućava da brzo i detaljno ispitamo zdravlje Vašeg srca i krvnih sudova  kako bi procenili i umanjili rizik od oboljevanja.

ČETVRTAK – NEDELJA
4 DANA / 3 NOĆI
SVAKI POSLEDNJI VIKEND U MESECU
– Dolazak u četvrtak u popodnevnim časovima
– Boravak na bazi 3 polupansiona
– Petak: Laboratorijska dijagnostika
             Pregled radiologa – ultrazvuk krvnih sudova vrata sa kolor doplerom
– Subota: pregled kardiologa
               EKG
               Ultrazvuk srca sa kolor doplerom
U cenu je uračunato:
– Korišćenje zatvorenog bazena sa termalnom vodom (35° C)
– Finska sauna
– Relaks masaža (45 min.)
– Spa&Wellness centar (120 min.)
– Rekreativna šetnja
– Preventivno-korektivna gimnastika
Cena: 18 900 dinarapo osobi.
Smeštaj: 1/2 sobe u Bloku B.
Doplata za 1/1 sobu: 1000 dinara dnevno. Mogućnost doplate za Deluks i Dupleks sobe u iznosu od 1000 dinara dnevno po sobi. U cenu nisu uračunate boravišna taksa u iznosu od 90 dinara po osobi dnevno i osiguranje u iznosu od 5 rsd po osobi dnevno.
Postoji ogućnost plaćanja platnim karticama: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO i karticama Poštanske štedionice.

Informacije i rezervacije: 025 / 772 – 311 ili rezervacije@banja-junakovic.rs
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Jovana

08.07.2020 | 01:02
Bravo! Sada nama iz Vojvodine mnogo kraće traje putovanje na oporavak.
Postavi komentar