Dragan Stanić ponovo predsednik Matice srpske

Profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dragan Stanić danas je ponovo izabran za predsednika Matice srpske.

Za potpredsednike su izabrani univerzitetski profesori Jovan Delić, Milan Matavulj i Srdjan Šljukić, a za generalnog sekretara istoričar Milan Micić.
 
Na današnjoj redovnoj skupštini, koja je održana u Srpskom narodnom pozorištu uz učešće blizu 300 delegata, izabrani su počasni članovi Matice srpske i novi stalni članovi saradnici, a potvrdjen je i prijem novih redovnih članova Matice srpske.
 
Prihvaćen je Izveštaj o četvorogodišnjem radu Matice srpske, Biblioteke Matice srpske, Galerije Matice srpske i Izdavačkog centra Matice srpske. Izabran je Upravni odbor Matice srpske koji ima 31 člana, kao i Nadzorni odbor Matice srpske od sedam članova.
 
Novi-stari predsednik Matice srpske Dragan Stanić poznat je i po književnom pseudonimu Ivan Negrišorac.
 
Rođen je 31. maja 1956. u Trsteniku. Osnovnu školu završio je u Sirigu 1970, a gimnaziju u Novom Sadu 1974, gde je i diplomirao na Filozofskom fakultetu u Novom sadu 1979. godine. Magistrirao je i doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu.
 
Govori engleski i ruski, a služi se nemačkim, francuskim, slovenačkim i makedonskim jezikom. Za predsednika Matice srpske prvi put je izabran 2012. godine.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar