Dva nova sanitetska vozila za Hitnu pomoć

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Novog Sada dobio je od Grada Novog Sada dva nova sanitetska vozila za urgentne ekipe. Reč je o vozilima marke FIAT Ducato, za koje je izdvojeno 10 400 000 dinara. Vozila za urgentne ekipe opremljena su medicinsko-tehničkim aparatima: setom za kiseonik, rasklopivim nosilima, kardiološkom stolicom, sistemom radio veze. 

-Grad Novi Sad je od 2013. do 2018. godine uložio u Zavod za hitnu medicinsku pomoć 173,3 miliona dinara što su značajna sredstva. Izgradnjom nove, centralne zgrade i nabavkom najsavremenije medicinsko-tehničke opreme, trudili smo se da obezbedimo najbolje moguće uslove za rad Zavoda. Danas predajemo dva sanitetska vozila vrednosti 10 400 000 dinara koje Grad daje na korišćenje, a poslednjih godina je dato 19 takvih vozila. Ta vozila su aktivna 24 sata i to 7 dana u nedelji, tako da Grad uvek planira na godišnjem nivou bar dva ovakva vozila za Zavod. Ona raspolažu najsavremenijom opremom, kakvu nema ni jedan Zavod za hitnu pomoć u Srbiji, po poslednjim svetskim standardima. To znači da građanima Novog Sada pružamo mogućnost da budu zbrinuti na najbolji mogući način. Grad Novi Sad ima stabilan budžet koji se pažljivo planira i zato Zavod nikada neće ostati uskraćen za podršku bilo koje vrste - rekao je zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević.  
 
-Grad Novi Sad zajedno sa nama pokušava da reši svaki izazov pred kojim se nađemo, a sve u cilju zajedničke brige o sugrađanima. Naša vozila godišnje pređu mnogo kilometara, čak preko milion i sedam stotina hiljada, jer radimo 365 dana u godini 24 časa. Nije samo cilj što pre doći do pacijenta, već je poenta i u opremi za njihovo adekvatno zbrinjavanje. Do kraja godine će nam Grad nabaviti i jedan profesionalni defibrilator vrednosti oko dva miliona dinara, kao i deset automatskih eksternih defibrilatora, koje ćemo staviti u sanitetska vozila – rekao je direktor Zavoda dr Bogdan Živanović.  
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar