Gospojinski Poljo-fest u Novom Bečeju od 23. do 25. avgusta

Najveća poljoprivredna manifestacija Poljo-fest održaće se u okviru Velikogospojinskih dana u Novom Bečeju, od 23. do 25. avgusta. Svečano otvaranje zakazano je za petak, 23. avgust, u 15 časova. 

-Privredna komora Vojvodine, kao mesto okupljanja privrednika, podržava sve manifestacije koje promovišu poljoprivredu, koje doprinose njenom razvoju i promociji sela - rekla je  Jelena Drobnjak, sekretar Udruženja poljoprivrede PKV.  
 
Prema rečima pomoćnika pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Vladislava Krsmanovića, Pokrajinska vlada je preko resornog Sekretarijata, u protekle tri godine, u razvoj vojvođanskog agrara investirala preko 20 milijardi dinara, potpisano je 6882 ugovora. Krsmanović je dodao da je za održavanja manifestacije Poljo-fest, u poslednje tri godine, opredeljeno blizu milion i 500 hiljada dinara, jer, kako je rekao, ovakve manifestacije doprinose razvoju poljoprivredne proizvodnje, očuvanju kulturne baštine.  
 
Predsednik Opštine Novi Bečej i predsednik Organizacionog odbora manifestacije Saša Maksimović podsetio je da manifestacija Velikogospojinski dani datira od 1994. godine i da je po veličini, jedna od tri u Vojvodine, a jedna od pet u Srbiji. 
 
Organizatori su ukazali na bogat program sedmog po redu Poljo-festa, gde će se tokom prvog dana, održati panel diskusija pod nazivom Mladi poljoprivrednici – najveća šansa srpskog agrara. U saradnji sa zlatnim sponzorom manifestacije, kompanijom Agroteh iz Trešnjevca, i ove godine će se održati takmičenje u jahanju mehaničkog bika. U subotu, 24. avgusta, očekuje se da će biti najveći dan stočara do sada, gde će, između ostalog, biti izložba krupne i sitne stoke i sitnih životinja. Predviđen je program i za najmlađe posetioce, u okviru kojeg će biti organizovano rekreativno jahanje konja. I ove godine predviđeno je takmičenje u veštini upravljanja traktorom.    
 
Velikogospojinski dani održaće se od 22. do 27. avgusta u Novom Bečeju.  
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar