Još dva mosta u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je prioritetne infrastrukturne projekte u našem gradu. Ove nedelje, kako je rekao, stigla je vest da će u Novi Sad iz novog investicionog plana stići 127 miliona evra.  

 
-To je polovina gradskog budžeta i duplo veći budžet za kapitalne investicije. Sa predsednikom Vučićem sam prethodno razgovarao o tome šta imamo pripremljeno od projekata. Nastavićemo da gradimo vodovodnu i kanalizacionu mrežu u delovima grada u kojima nedostaje, usled neulaganja i neplanskog širenja prethodnih decenija, planiramo i izgradnju centralnog prečistača otpadnih voda po najvišim evropskim standardima i dalje obnavljanje putne infrastrukture. Pripremamo projekte izgradnje mosta koji bi spojio bulevar Evrope sa sremskom stranom, dva pešačko-biciklistička mosta, izgradnju podzemnih garaža, rekonstrukciju stadiona Karađorđe i Spensa. Završavamo i pristupne saobraćajnice oko novog Žeželjevog mosta, preko kojeg će prelaziti brza pruga Beograd-Budimpešta - kaže Vučević
 
Novi Sad će, nada se Vučević, u budućnosti,  biti prepoznatljiv po velelepnim mostovima kao Budimpešta ili Prag. 
 
-Ali naši mostovi nisu samo lepe građevine. Oni su i simboli stradanja i velikih nepravdi koje je doživeo Novi Sad, kao i cela država. Oni simbolizuju i našu snagu, i to što ne odustajemo od želje da naš grad napreduje i razvija se. Novosađani su čekali 18 godina da Dunav bude premošćen na mestu poslednjeg srušenog mosta, međutim, više nema čekanja. Pripremamo projekte za izgradnju još dva mosta - ističe Vučević
 
Rivalitet između Beograda i Novog Sada je, smatra Vučević, veštački stvoren, u nekim vremenima i korišćen u svrhu dnevne politike.  
 
-Mi smo danas partneri, razgovaramo o saradnji i zajedničkim projektima i takmičimo se, ali da budemo što bolja mesta za život, a ne jedni protiv drugih. Beograd je ipak velegrad i metropola. Novi Sad je stalno u nekom raskoraku između grada i velegrada. Ali Novi Sad ima svoje posebnosti i prednosti zbog kojih smo ponosni što smo Novosađani. Kao jedna multikulturalna sredina, istovremeno je Srpska Atina - centar srpske kulture i duhovnosti, kao i grad Egzita, jednog od najvećih svetskih festivala. Novi Sad je poneo duplu evropsku krunu, što je jedino nama uspelo. Ove godine smo omladinska prestonica Evrope. Za dve godine bićemo evropska prestonica kulture – navodi Vučević.  
 
  
 
Izvor: Srpski telegraf 
 
  

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
NOVI SAD WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS