Još novih autobusa u JGSP i promena zonsko-tarifnog sistema

Nabavka 50 novih autobusa za Javno gradsko saobraćajno preduzeće Novi Sad je ugovorena te se očekuje da oni stignu početkom godine. Inače u toku ove godine JGSP je nabavilo osam midi-buseva i 13 solo Mercedesovih autobusa. Autobusi, njih 71, plaćeni su skoro dve milijarde dinara iz budžeta Grada Novog Sada. Međunarodna banka za obnovu i razvoj (EBRD) kreditira kupovinu još 30 autobusa vrednih sedam miliona evra, čija je nabavka u toku. Tako da će vozni park, kad pristignu svi kupljeni autobusi, biti bogatiji za 101 novo vozilo.

-Vozni park JGSP-a je pre ove godine bio stariji od 13 godina, tako da ćemo ga ovom obnovom znatno podmladiti. Oko 50 odsto operativnog voznog parka će biti obnovljeno i starost će biti oko sedam godina, što je, naravno, značajan pomak u odnosu na dosadašnje stanje. Važno je reći da su sva nova vozila na prirodni komprimovani gas i da se vodilo računa ne samo o uštedi na energentu nego i na zaštiti životne sredine. Naravno da će obnova voznog parka znatno uticati na smanjenje troškova održavanja i troškova za pogonsko gorivo – rekao je direktor JGSP-a Milovan Amidžić.

Zonsko-tarifni sistem javnog gradskog prevoza u Novom Sadu, prema najavama direktora, biće promenjen u toku 2020. godine. Grad će biti podeljen u dve zone, te će naselja koja su po važećem sistemu u drugoj zoni, postati prva zona, a ona koja su u trećoj, četvrtoj i petoj će da pređu u drugu zonu.  
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar