Jubilarni Novosadski noćni bazar zbog pandemije u manjem obimu
Novosadski noćni bazar, jubilarni 20 put održan je proteklog vikenda. Ovoga puta mesto okupljanja malih proizvođača bilo je dvorište Doma  Vojske. Zbog pandemije koronavirusa i mera koje su propisane od strane Kriznog štaba, za razliku od prethodnih puta kada je bivalo i po 300 izlagača, ovoga puta bilo ih je 70.
 
Prema rečima organizatorke Marije Radojčić izlagači su, kako bi se ispoštovale propisane bezbednosne mere, podeljeni u dva nivoa, na svakom po njih 35.
 
 
-Trenutno pored svog truda i volje ne funkcionišemo normalno i redovno s obzirom na pandemijsku situaciju i mere propisane od strane Kriznog štaba. Smanjili smo maksimalno broj izlagača. Da radimo u redovnom prostoru imali bismo 300 izlagača, ali ovde imamo svega 70. Mi se, ipak, trudimo da male izlagače podstičemo da rade i da imaju mogućnost da prodaju ono što proizvedu, da dođu do krajnjih korisnika. Mnogi su za kupce imali restorane koji u mnogo manjim kapacitetima povlače proizvode – istakla je Radojčić.
 
Malim proizvođačima, kako je rekla Radojčić, izuzetno znače ovakvi događaji zbog direktnog kontakta sa kupcima, a samim tim dolaze i do svoje baze korisnika.
 
 
-Nijedan marketing nije dobar kao direktna komunikacija. A ovakav događaj im to omogućava i to za mala ulaganja, a mi ih ispromovišemo na društvenim mrežama. Ono što je još dobro jeste da između sebe komuniciraju, razmene iskustva, jedni druge podstiču i motivišu, a vrlo često se umerežavaju i sarađuju – navela je Radojčić.
 
Mala kućna radionica Sanja handmade bavi se izradom unikatnih heklanih i štrikanih korpica, jastučnica, prekrivača, prostirki, torbi i nesesera. Vlasnica Aleksandra Banjac Vujin kaže da redovno izlaže na ovom Bazaru.
 
 
-Samo sam jednom izostala od kada postoji Novosadski noćni bazar. Veoma nam znače ovakvi događaji jer imamo gde da plasiramo svoju robu. Iako imam i svoj sajt, kontakt sa publikom je, ipak, mnogo bolja stvar. Potencijalni kupci mogu da vide robu, upoznaju se sa njom, opipaju je, a to je najvažnije – rekla je Banjac Vujin.
 
PG Miloje Živanović na bazaru je predstavilo svoje My Veggies proizvode. Posetiociu su imali priliku da probaju sušeni paradajz u ulju, pesto od suđenog paradajza, dodatak jelima sa povrćem i sušeni beli luk, odnosno, beli luk u prahu.
 
 
-Zaista nam znače ovi događaji, jer, ovo je mesto za promociju, za direktan kontakt sa kupcima. Donosimo svoje proizvode da ih vide i probaju. Ujedno se povezujemo sa drugim proizvođačima. Na ovakvim događajima pronađem porizvođače sirovine koji su mi potrebni za moj gotov proizvod. Mi smo često izlagači na Bazaru, ali i sličnim manifestacijama – navela je Roberta Živanović
 
 
 
 

  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar