Mlade novinarke iz Hrvatske posetile Novi Sad

OPENS 2019 i Turistička organizacija Grada Novog Sada spremili su izuzetno zanimljiv i sadržajan program za mlade novinarke iz Hrvatske, od kojih su neke u Novom Sadu prvi put. Narednih nekoliko dana priče o Novom Sadu – gradu mladih, čitaćemo na brojnim studentskim portalima, lifestyle Naturali, Ixica portalima, kao i na Poslovnom dnevniku i RTL-u. 

Odmah po dolasku, novinarke su se upoznale sa uspehom novosadskog turističkog tima, a potom našle i na Evropskom timskom prvenstvu u stonostrateškim igrama Gaming OpeNS u Master hali Novosadskog sajma. Tom prilikom intervjuisale su neke od učesnika te manifestacije, koja okuplja ljubitelje strateških igara.Gošće su nakon Gaming OpeNS-a predah potražile u dobro poznatoj poslastičarnici Vremeplov na Bulevaru Oslobođenja gde su imale priliku da, pored vođenja kroz ličnu zbirku antikviteta gazda Nemanje, koja je izložena u samoj poslastičarnici, okuse čuvenu tortu Mira Banjac koja je od pre neki dan zaštićena u Zavodu za intelektualnu svojinu Republike Srbije. Prvi dan posete završen je uz Dunav i Jimmy Hendrixa na Brod Teatru. Uz priču Minje Dunđerskog iz Studentskog kulturnog centra Novog Sada i uz obeležavanje 50 godina Woodstock-a, priča je prošla i kroz dve decenije Studentskog kulturnog centra i noćnog života Novog Sada. 
 
Drugi dan gošće su posetile Muzej Grada Novog Sada, podzemne vojne galerije, Tvrđavu, centar, ali i društveno-omladinski centar za LGBT mlade osobe Izađi. Popodne je, s druge strane, bilo još aktivnije. Nakon obilaska Room Escape-a, gde su novinarke imale mogućnost da reše zadatak u Teslinoj sobi, dan je završen u Ulici Mite Ružića u čuvenom Berberaj – Puberaj – Feniraj – (i uskoro Tosteraj). 
 
Treći dan zaokružen je posetom Galeriji Matice srpske i Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, gde su se upoznali sa KULturnim vodičem koji je namenjen mladima, a podržan je od strane OPENS-a, izložbama Mladi biraju i Muzejom mladih. Dan se završio posetom OPENS festivalu boja i novosadskoj plaži Štrand, koji brzo postaje prepoznatljiv događaj u celom regionu. 
 
Mlade novinarke su pored sadržaja za mlade, uživale i u bogatoj gastronomskoj ponudi, noćnom provodu i samoj lepoti grada.   
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar