Mlađi đaci u škole, za starije predviđena kombinovana nastava

Krizni štab je danas, prema rečima zamenice direktora Instituta Batut Darije Kisić Tepavčević, doneo odluku da najmlađi đaci pohađaju nastavu u školi, dok će za starije uzraste nastava biti kombinovana. Najmlađi đaci će, kako je rekla, pohađati nastavu u školi, uz poštovanje svih mera, među kojima su i principi za smanjenje fizičke mogućnosti prenošenja virusa, a to znači maksimalno razređenje broja đaka.

U jednoj učionici moćiće da bude do 15 đaka, koji će sedeti na udaljenosti minimalnoj od 1,5 metara, a biće skraćeni i časovi na 30 minuta.

-Uradili smo sve da naši najmlađi đaci pohađaju što je moguće više nastavu u samoj školi. To je značajno za njihovo buduće školovanje. Za starije razrede imaćemo različite kombinacije izvođenja nastave – rekla je Kisić Tepavčević i najavila da će o tome danas, na konferenciji za štampu u časova, javnost detaljnije informisati ministar obrazovanja Mladen Šarčević.

Kisić Tepavčević je naglasila da je maska kao preventivna mera, koja mora da se nosi pravilno, da prekriva nos i ušta, bez obzira o kojoj vrsti je reč, nešto sa čim ćemo morati živeti u narednom periodu.

-Preporučuje se nošenje maske za sve vreme boravka u školi, ali za đake je moguće da je odlože kada sede u klupama, mada je i tada preporučeno nošenje maske -  dodala je Kisić Tepavčević.

 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar