Novi termin Letnje škole urbanizma od 1. do 3. jula
Novi termin za održavanje međunarodnog naučno-stručnog skupa - 16. Letnje škole urbanizma je od 1. do 3. jula 2020. godine u Prolom banji, saopštilo je Udruženje urbanista Srbije.
 
Tema 16. Letnje škole urbanizma je "Budućnost gradova i urbanizma":
 
- Grad i urbanizam u kontekstu svetskih perspektiva i globalnih tokova
 
- Uticaj upravljačkog sistema (propisi, procedure, institucije) na uređenje gradskih prostora i razvoj urbanizma kao discipline
 
- Investicione mape i procena vrednosti nepokretnosti
 
- Praktične i teorijske reakcije u srpskom gradu i urbanizmu na globalne klimatske promene i nedostatak odgovarajućih korektiva u gradskoj praksi (zeleni urbanizam i arhitektura, bioelektrična mobilnost, bioklimatska energetika, opšta reciklaža…).
 
Rok za dostavu naziva rada sa apstraktom na srpskom i engleskom (do 300 reči) je 28. maj, a rok za dostavu teksta rada je 8. jun 2020. godine.
 
Skup organizuju Udruženje urbanista Srbije i Republički geodetski zavod pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Inženjerske komore Srbije.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar