Novi vozni park JKP Stan

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je Javno komunalno preduzeće Stan u kojem je obnovljen vozni park.

-Veoma sam ponosan na divne ljude koji ovde rade i na rezultate koje su postigli. Ovo je primer kako se od preduzeća koje je bilo potpuno devastirano, u dugovima od oko milijardu dinara, sa preko 400 zaposlenih, i sa drugim brojim problemima, došlo do preduzeća koje radi punim kapacitetom, redovno isplaćuje zarade, nema dugove, kao ni višak radnika u administraciji. Grad je finansijski pomogao kupovinu novih vozila za terenski rad, koje će radnici voziti kako bi pomagali sugrađanima obavljajući razne aktivnosti na održavanju javnih objekata. Do kraja godine stiže i velika dizalica za javnu rasvetu u JKP „Stan“ i u to je Grad uložio, zajedno sa voznim parkom, oko 20 miliona dinara ove godine. Iako je Stan dominantan na tržištu i održava preko 700 stambenih zgrada, mi želimo još više uspeha na tom komercijalnom planu, jer će time biti olakšana samoodrživost preduzeća. Plan koji mi je predočilo rukovodstvo JKP Stan je da bi ta firma trebala biti prva u javno-komunalnom sektoru koja će organizovati dualnu nastavu, te da će uskoro stupiti u kontakt sa školama koje obrazuju buduće majstore raznih stručnih usmerenja – rekao je Vučević.

-U ime kolektiva se zahvaljujem Gradu Novom Sadu na pomoći u vidu nabavke deset motornih vozila i kamionske dizalice za potrebe javne rasvete. Uspeli smo od statusa gubitaša da dug svedemo na nulu, a danas Stan uredno pokriva plate iz sopstvenih sredstava, ostvaruje dobit i osvaja nova tražišta - naglasio je direktor JKP Stan Ivan Radojičić.

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar