Održana tribina Ekonomske perspektive Srbije
U Centru za društvenu stabilnost sinoć je održana tribina pod nazivom Ekonomske perspektive Srbije. Na tribini su govorili ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević, direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj i ekonomski konsultant Jovan Miljković. Moderator tribine je bio Nemanja Starović, političar, spisatelj i saradnik CZDS. 
 
-Ekonomska perspektiva Srbije je danas odlična s obzirom na sve predispozicije koje imamo i na ono što je urađeno od kako je SNS na vlasti. Bilo šta da uradite ili da preduzmete mere kojima građani neće biti zadovoljni, mogli ste da rizikujete da izgubite na sledećim izborima. Na nama je bila odluka ili da država ode u bankrot ili da probamo nešto da uradimo. Nismo tada očekivali da će Beograd, a kasnije i Srbija, dati takve rezultate. Danas imamo pritisak, ali i želju da budemo još bolji - rekao je Đorđević. 
 
Navodeći šta je do sada postignuto, inflacija minimalna, kurs stabilan, a ambijent za investicije povoljan, ministar je ocenio da je ekonomska perspektiva Srbije odlična. Ocenio je i to da su tri ključne oblasti za ekonomski razvoj Srbije: poljoprivreda, digitalizacija i elektroindustrija, a na pitanje Tanjuga kakva je ekonomska perspektiva u situaciji kad ljudi odlaze iz zemlje, Đorđević je rekao da su ekonomske migracije i sama demografija nešto na čemu Vlada Srbije mora da radi. 
 
Direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj ocenio je da su tri ključna segmenta ekonomije u Srbije poljoprivreda, IT sektor i lakoća komunikacije sa tržištem EU, a ekonomski konsultant Jovan Miljković je kazao da se Srbija nalazi na prekretnici, te da očekujemo jako visoke stope rasta. 
 

  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar