Otvoren 17. TAKTONS

Takmičenje tonskih snimaka TAKTONS, 17. po redu, u organizaciji Radio-televizije Vojvodine, svečano je otvoreno sinoć u Studiju M u Novom Sadu, koncertom Akustične skulpture Labat SVAR-OMFAL SVETLOST SREDIŠTA. Nakon koncerta, prisutnima su se  obratili predsednik organizacionog odbora TAKTONS-a Jožef Klem i pokrajinski podsekretar za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama Stanislav Radulović, koji je i otvorio ovogodišnju manifestaciju.

-TAKTONS ima svoje posebno obeležje, pošto je fokus pomerio sa kvaliteta programskih sadržaja na kvalitet tonskih snimaka, kako na radiju, tako i na televiziji. Time smo ujedno skrenuli pažnju na rad naših kolega koji su veoma često zapostavljeni, ili pak nedovoljno primećeni u toj kolektivnoj stvaralačkoj akciji koja karakteriše rad na radiju i televiziji – kazao je Klem.

-Usudio bih se da kažem da je TAKTONS vremenom zaista postao svojevrstan simbol Novog Sada. U narednih nekoliko dana imaćemo priliku da uživamo u bogatom sadržaju, izložbi, naučnoj konferenciji posvećenoj akustici i naravno, takmičarskom delu. Ubeđen sam da će interesovanje za navedene programe biti na nivou koji TAKTONS svakako zaslužuje – istakao je Radulović.

Međunarodno takmičenje tonskih snimaka Taktons, trajaće do subote, 9. novembra, kada će biti proglašeni pobednici takmičenja. Izložba profesionalne audio-opreme, na kojoj posetioci imaju priliku da vide najnovija dostignuća audio-tehnike otvorena je svakog dana od 10 do 18 časova, zaključno sa subotom u 14 časova.

U četiri dana, osim takmičenja i izložbe, održava se Naučno-stručna konferencija u okviru koje su organizovana predavanja na novosadskom Fakultetu tehničkih nauka i u Studiju M. Jedan od sadržaja ovogodišnjeg takmičenja je premijerno javno slušanje inserata iz prve sezone 3D radio-drame Kosingas.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar