Otvoren Međunarodni festival vina Interfest
U Svečanoj sali Gradske kuće prezentacijom i degustacijom mađarskih vina svečano je otvoren 16. Interfest, međunarodni festival vina u Novom Sadu. Najstariji međunarodni festival vina u Srbiji, u okviru kojeg će se predstaviti više od 100 vinarija, biće održan od 13. do 15. juna na Trgu slobode
 
-Drago mi je što u ime Grada Novog Sada mogu da vas pozdravim na početku ove značajne manifestacije i što smo danas u prilici da prisustvujemo degustaciji mađarskih vina. Već 16 godina Interfest u Novi Sad dovodi najbolja vina i najbolje proizvođače vina iz celog sveta. Svi posetioci ove manifestacije će se kroz degustaciju vina upoznati i sa kulturom kraja iz koga ona dolaze, a svakako se i otvaraju mnoge mogućnosti za saradnju u oblasti privrede i turizma. Raduje činjenica da će Mađarska naredne godine biti zemlja partner manifestacije Interfest, što govori da je vino još jedan segment koji spaja dve zemlje i doprinosi daljem razvoju odnosa, koji, čini mi se, nikad nisu bili bolji. Svima koji posete ovu manifestaciju u naredna tri dana želim da uživaju u dobrim vinima, a Novi Sad će, siguran sam, još jednom biti dobar domaćin – rekao je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević
 
U Novom Sadu gostuje najbolja mađarska somelijerka Helga Gal, koja je prilikom otvaranja održala prezentaciju vina te zemlje. 
 
-Velika mi je čast što će Mađarska sledeće godine biti zemlja partner ovog vinskog festivala. Fokusiraćemo se na sledeću godinu i drago mi je što će najveći mađarski stručnjaci biti prisutni na ovom događaju – rekao je ambasador Mađarske u Beogradu dr Atila Pinter. 
 
-I ove godine više od sto učesnika iz više od deset zemalja se okuplja tradicionalno na glavnom trgu u Novom Sadu. Posetiocima i ljubiteljima vina iz Novog Sada i cele Vojvodine i Srbije ponudićemo više od 500 vinskih etiketa. Interfest je najstariji vinski festival u Srbiji međunarodnog karaktera, a veoma smo ponosni na ovogodišnji broj izlagača – naglasila je predsednica udruženja Interfest Nataša Budisavljević-Radišić. 
 
Interfest je prvi međunarodni skup vinara koji je organizovan u Srbiji. Od 2004. godine do danas okupio je više od 200.000 posetilaca i vinske kuće iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Rumunije, Mađarske, Austrije, Italije, Francuske, Španije, Portugala, Nemačke, Argentine, Čilea, Južne Afrike i Australije. 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar