Počela gradnja brzog puta do Valjeva - Na trasi 25 objekata, 2,5 km mostova i jedna petlja
Izgradnja brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac kojom će se Valjevo povezati sa auto-putem Miloš Veliki počela je danas, a izvođač radova je kineska kompanija China Shandong, sa kojojm je nedavno potpisan ugovor vredan 158 mil EUR .
 
Ukupna dužina deonice je 18,3 km, a na trasi će se nalaziti 25 objekata, 2,5 km mostova i jedna petlja, navodi se na sajtu ministarstva građevine.
 
Finansijer projekta je Vlada Republike Srbije, investitor Putevi Srbije, a radove će izvoditi kineska kompanija China Shandong, u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Narodne Rebublike Kine.
 
Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac predstavlja poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije i povezaće delove Bosne i Hercegovine sa auto-putem Miloš Veliki i Koridorom 10 i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na čas.
 
- Kada bude izgrađena brza saobraćajnica od Valjeva do Beograda i uz najsporiju vožnju biće potrebno samo oko sat vremena ili manje - rekao je predsednik Aleksandar Vučić i dodao da su kineski partneri obećali da će novi put završiti do kraja 2022. godine.
 
Deo ovog projekta je i potpuno uređenje reke Kolubare i vodotokova, što će sprečiti dalja plavljenja ovog dela Srbije.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar