Počela kampanja Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju

Lepote istočne Srbije, od Kladova do Srebrnog jezera, prve su u nizu koje je Turistička organizacija Srbije u okviru kampanje pod nazivom Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju, predstavila javnosti kao moguću destinaciju za odmor u zemlji ovog leta.

Krstarenje Dunavom, obilazak Trajanove table, vožnja džipovima kroz Nacionalni park Đerdap do vidikovca Ploče, nedavno rekonstruisana Golubačka tvrđava, Ramska tvrđava, Lepenski vir, ali i mnoga nacionalna jela - samo su deo ponude ovog kraja.

U obilasku istočne Srbije sa medijima su bili i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i direktorka TOS-a Marija Labović.

-Ovo je destinacija koja ima najveći potencijal za razvoj, mnogi naši građani, više od 90 odsto njih ne zna kakva je ovo lepota i jedinstvo prirodnih atrakcija i kulturno-istorijskog nasleđa - rekao je Ljajić novinarima na vidikovcu Ploče, istakavši da je ovo možda najlepši deo Srbije, ali u isto vreme i najmanje iskorišćen.

Opštine Veliko Gradište, Golubac, Kladovo, Majdanpek i Negotin su među prioritetima u zemlji i zato će se se, istakao je Ljajić, više investirati i ulagati u ove krajeve. Ljajić je podsetio i da se sredstvima EU u vrednosti od 15 miliona evra rade projekti za donje Podunavlje koji će omogućiti da taj kraj postane jedna od najvažnijih turističkih destinacija i atrakcija u zemlji.

-Srbija je pravi izbor za ovu godinu ne samo zbog epidemiološke situacije i korone, već zato što zaista ima dobar sadržaj i kvalitetne turističke proizvode u kojima će naši građani da uživaju – rekla je Labović.

Turistička organizacija Srbije će u okviru ove kamapanje, u naredna dva meseca, kontinuirano predstavljati različite destinacije u Srbiji kako bi pokazao građanima što više mesta.

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar