Počeo Novosadski oktoberfest

Novosadski Oktoberfest, četvrti po redu, otvoren je u Master hali Novosadskog sajma. Manifestacija je prošle godine okupila više od 15000 posetilaca, a kao i prethodne tri godine, osim bogatog muzičkog programa, posetioce ove godine očekuje mnoštvo različitih pivskih etiketa i gurmanluka karakterističnih za Oktoberfest.

-Četvrti put za redom je bavarski duh u Vojvodini i minhenski festival u Novom Sadu. Novosadski Oktoberfest je svakako jedna od manifestacija koja doprinosi rastu broja turista i boljoj turističkoj ponudi Grada Novog Sada. Imajući u vidu pokazatelje za prvih devet meseci u 2019, prošle godine smo imali rekordnih 450 000 noćenja, a pre samo sedam godina čak duplo manje. Pored ljubaznih ljudi, dobrih novosadskih domaćina, neophodno je da imamo i bolji sadržaj, iz godine u godinu bolju ponudu. Upravo to su organizatori ove manifestacije prepoznali i uspeli da ustoliče ovu manifestaciju kao jedan od bitnih događaja ucrtanih u kalendar zabavnih sadržaja u našem gradu - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević na otvaranju Novosadskog Oktoberfesta.

Pored gradonačelnika, prisutnima su se obratili i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, direktor Nemačko – Srpske privredne komore Martin Knap, direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković i predsednik Color Press Group Robert Čoban. Nakon ceremonije otvaranja manifestacije, usledili su nastupi muzičkih sastava Atomsko sklonište, Van Gog, Bend Sanitarium i Zbogom Brus Li. U subotu, drugog dana Novosadskog Oktoberfesta nastupiće Ortodox Celts, Jura Stublić i Film, Dejan Petrović Big Band i Električni orgazam. 


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar