Podnošenje zahteva za besplatan boravak dece u vrtićima počinje 1. avgusta
Zahtevi za besplatan boravak dece u Predškolskoj ustanovi Radosno detinjstvo podnosiće se tokom avgusta. Pravo na besplatan boravak može da ostvari roditelj, staratelj, odnosno, hranitelj: 
 
- deteta iz porodice koja ostvaruje pravo na dečiji dodatak ili pravo na novčanu 
 
  socijalnu pomoć 
 
- deteta trećeg i svakog narednog reda rođenja istog roditelja 
 
- deteta bez roditeljskog staranja  
 
- deteta sa smetnjama u razvoju 
 
Zahtevi za ostvarivanje prava na besplatan boravak podnose se od 1. do 31. avgusta, radnim danom od 8 do 14 časova, a sredom od 8 do 17 časova, Službi socijalne zaštite Predškolske ustanove  Radosno detinjstvo, u Ulici Pavla Simića br. 9. 
 
Zahteve podnose, kako roditelji za novoupisanu decu, tako i roditelji od ranije upisane dece, s obzirom na to da rešenje o pravu na besplatan boravak važi do 31. Avgusta. Pravo na besplatan boravak ostvaruje se od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva. 
 
Potrebni obrasci, kao i sva obaveštenja, mogu se dobiti u Službi socijalne zaštite  na broj telefona 021- 420-439. 
 
U skladu sa Odlukom o socijalnoj zaštiti Grada Novog Sada roditelj može da ostvari pravo i na besplatan boravak deteta predškolskog uzrasta sa smetnjama u razvoju u Školi za osnovno i srednje obrazovanje Milan Petrović. Zahtevi se podnose  u oba objekta škole, od 1. do 31. avgusta, gde se mogu dobiti potrebni obrasci, kao i sva obaveštenja. 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
NOVI SAD WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS