Pokrajina nastavlja da podržava medije

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević danas je, na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za novinare, istakla kontinuiranu podršku, ali i uspešnu saradnju sa medijima.

Milošević je podsetila da je od početka rada aktuelne Pokrajinske vlade, odnosno, od 2016. godine, pružana snažna finansijska podrška medijskim kućama i da je to jedno od njenih trajnih opredeljenja. Finansijska podrška za 22 lista na osam manjinskih jezika čiji su osnivači nacionalni saveti nacionalnih manjina, sa 264 miliona dinara povećana tokom 2019. godine na 312 miliona. Izdvajanja putem projektnog sufinansiranja povećana su sa 15 na 70 miliona dinara u ovoj godini.

Milošević je posebno istakla da joj je drago što je problem dnevnog lista Dnevnika rešen i da je on opstao. Ona je sa ponosom istakla i činjenicu da je i završena nova zgrada Radio-televizije Vojvodine, čiju je izgradnju započela  ova Pokrajinska vlada. 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar