Pokrajina ulaže u odgajivački program u stočarstvu

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević uručili su 194 ugovora u vrednosti od 50 miliona dinara za odgajivački program u AP Vojvodini u 2019. godini.

U protekle tri i po godine, prema rečima Milićevića, u odgajivački program uloženo 215 miliona dinara.

-Podaci kažu da u ukupnom proizvodu koji se stvara u poljoprivredi u našoj zemlji stočarstvo učestvuje sa oko 30 odsto, dok je u razvijenim zemljama Evrope i sveta taj udeo iznad 50 odsto. Mi želimo da dostignemo taj nivo, i zbog toga nam je potreban kvalitet u stočarstvu i genetika koja će obezbediti efikasnost proizvodnje - rekao je Milićević.

Od ukupnog iznosa subvencija za odgajivački program u govedarstvu, svinjarstvu, ovčarstvu i kozarstvu, živinarstvu, kod kopitara i u pčelarstvu izdvojeno 46 miliona dinara, dok je za poslove kontrole sprovođenja programa opredeljeno četiri miliona dinara.

Radojević je podsetio na to da se u cilju unapređenja stočarstva u Vojvodini ulaže u savremeno opremanje stočarskih farmi, zatim u kapacitete za preradu mesa i mleka. Direktne subvencije namenjene su i poljoprivrednicima mlađim od 40 godina, koji su najviše zainteresovani upravo za stočarstvo.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar