Potpisana saradnja Vojvodine i Distrikta Štutgart

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Veća Distrikta Štutgart Volfgang Rajmer, potpisali su danas Izjavu o namerama o saradnji između AP Vojvodine i Distrikta Štutgart. Saglasili su se da će postojeće dobre odnose intenzivirati, pre svega, u oblastima poljoprivrede i obrazovanja, ali i regionalnog i ruralnog razvoja te uspostavljanja snažnijeg partnerstva između lokalnih samouprava i razmeni zaposlenih. 

-Cilj nam je da saradnja sa ovim ekonomski najsnažnijim distriktom Baden-Virtemberga bude još konkretnija i praktičnija sa što više rezultata, i da postojeći nivo saradnje unapredimo i podignemo na viši nivo – rekao je Mirović. 
 
-Ono što je Baden-Virtemberg za SR Nemačku to je AP Vojvodina za Republiku Srbiju – rekao je predsednik Veća Distrikta Štutgart Volfgang Rajmer danas u Pokrajinskoj vladi i dodao da Nemačka ima izuzetne trgovinske odnose sa Republikom Srbijom koje će unaprediti razmenom iskustava industrijskih i privrednih komora i svih drugih oblasti od zajedničkog interesa naše dve regije. 
 
Distrikt Štutgart je jedan od četiri administrativna distrikta u Baden-Virtembergu, sedište je kompanija poput Daimlera, Poršea, Boša i jedna je od vodećih ekonomskih oblasti u svetu. 
 
  
 
  

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar