Praksa u kompaniji „Šnajder elektrik”: Šansa za usavršavanje i rad s najboljima
Zaljubljen u matematiku i računare, Stefan Zindović „pronašao” je svoj poziv na Fakultetu tehničkih nauka i trenutno je na četvrtoj godini studija na Smeru računarstvo i automatika.
 
Da bi usavršio, ali i naučio da primeni stečena znanja, odlučio je da se i pre diplomiranja pridruži timu kompanije „Šnajder elektrik” (Schneider Electric). On je, inače, jedan od 83 stipendista te kompanije, a praksu obavlja u Razvojnom centru u Novom Sadu.
 
– Sviđa mi se što ću, kao budući softver inženjer, imati priliku da učestvujem u razvoju i dizajnu softverskih rešenja, koja će direktno uticati na veliki broj korisnika, što pak nudi mogućnost rešavanja izazovnih tehničkih problema – objasnio je Zindović izbor svog zanimanja i dosadašnja iskustva. – Mnogo je prostora za učenje i usavršavanje, kao i prilike da se akumulirano znanje i iskustvo svakodnevno primeni u poboljšanju proizvoda.
 
U Razvojnom centru veliku pažnju posvećuju obrazovanju i stipendiranju studenata elektroinženjerske struke, kao i njihovom profesionalnom usavršavanju, a naš saogovornik kaže da se za praksu u „Šnajder elektriku” odlučio jer smatra da ta kompanija, u poređenju s drugim firmama, ima svoj originalni proizvod koji je najbolji u toj oblasti.
 
– Softver za upravljanje distributivnim mrežama omogu­ćava stabilno i ekonomično napajanje električnom energijom, i to je kompleksan program koji, osim što opslužuje veliki broj korisnika u svakom trenutku, nudi i veoma velike tehničke izazove – objasnio je Zindović. – Održavanje i dalji razvoj zahteva angažovanje mnogo ljudi, koji se bave specifičnim i različitim komponentama sistema, pa je tako moguće usavršavati se u različitim oblastima. Budući da kompanija dugi niz godina podržava studente, samim tim je i organizacija prakse na zaista visokom nivou.
 
Više od 1.000 stručnjaka
Razvojni centar „Šnajder elektrika” okuplja više od 1.000 stručnjaka iz oblasti elektroenergetike i računarstva i ima višegodišnju saradnju s univerzitetima, elektrodistributivnim kompanijama, konsultantskim kućama iz oblasti integracije sistema, proizvođačima električne energije, kao i integratorima širom sveta.
 
Vodeći proizvod kompani­je softver ADMS (Advance Distribution Menagement System) predstavlja napredno i inovativno rešenje koje omogućava upravljanje sistemima za prenos i distribuciju električne energije. Taj program instaliran je u više od 80 elektroprivreda ši­rom sveta, 170 kontrolnih centara, s ukupno 400 miliona potrošača električne energije.
 
Naš sagovornik navodi da je kroz praksu stekao kopletnu sliku o tome kako funkcioniše razvojni tim, te da program stipendiranja nudi postepeni prelaz od studentskih obaveza, učenja novog teorijskog znanja, do praktične primene. Uz mentora i kroz razne tehničke treninge naučio je, kako kaže, dosta dobih principa iz industrije, a planira da ostane u „Šnajder elektriku”.
 
Stefanov mentor Marko Ivanović, jedan je od vođa tima (team lead) Razvojnog centra u Novom Sadu, a rad sa studentima mu, napominje, predstavlja izazov, ali i veliku odgovornost.
 
– Moja uloga je, između ostalog, i postizanje visokog učinka tima, pomaganje kolegama i građenje timskog duha i kulture – objasnio je Ivanović, koji je i sam imao „studentski staž” u kompaniji „Šnajder elektrik”. – Mentorski rad je lepa stvar i bitan korak u formiranju karijere, kako lične, tako i studentove. Mladi željni znanja motivišu i nas, mentore, da budemo bolji i nesebično delimo svoja znanja.

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar