Pregovori sa kineskim Šandongom o izgradnji novog mosta u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa predstavnicima kineske kompanije „Šandong“ i sa njima razgovarao o potencijalnoj saradnji i ulaganjima u infrastrukturne projekte u gradu.

-Veoma sam zadovoljan sastankom sa rukovodstvom kompanije „Šandong” sa kojom imamo kontinuitet u komunikaciji, jer ovo nije prvi put da se sastajemo. Sve više sazrevaju okolnosti koje omogućavaju da oni dođu u naš grad kao investitori. Tema sastanka je ovog puta bio projekat izgradnje obilaznice sa mostom oko Novog Sada, koji je proglašen projektom od nacionalnog značaja. Nama imponuje to što je velika državna kineska kompanija, koja radi neke od najvažnijih projekata u našoj državi, zainteresovana za ovu investiciju kojom će Novi Sad dobiti četvrti most. Od prijatelja iz Kine očekujemo prvenstveno dve stvari, a to su poštovanje rokova i visok kvalitet u radu. Do kraja avgusta imaćemo generalni projekat mosta, a naša Radna grupa gde su predstavnici Grada, Fakulteta tehničkih nauka i privatih kompanija koje se bave saobraćajem i urbanizmom, dostaviće jedan vremenski okvir „Šandong grupi“ da vide našu viziju tih datumskih odrednica. Zatim očekujemo u septembru ili oktobru i zvaničnu ponudu kompanije - rekao je Vučević.

Generalni direktor Džang Điančao se zahvalio za poverenje i podršku gradonačelniku Novog Sada.

-Imali smo veoma konstruktivan i sadržajan sastanak. Mi kao predstavnici državne kineske kompanije ćemo u saradnji sa novosadskom gradskom upravom, posao u vezi tog projekta raditi odgovorno, brzo i kvalitetno, a ulaganjem zajedničkih napora i truda, uspećemo da Novi Sad učinimo još boljim i lepšim – rekao je Điančao.

 

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar