Privredna komora Vojvodine obeležila vek postojanja (FOTO)

Svečanom akademijom Privredna komora Vojvodine obeležila je danas jubilej – 100 godina od osnivanja i rada, kada su, pre jednog veka, predstavnici trgovaca i zanatlija, u Svečanoj sali zdanja Matice srpske u Novom Sadu, osnovali Trgovačko-zanatsku komoru iz koje se razvila današnja Privredna komora Vojvodine.

Tim povodom, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da ovaj jubilej ne potvrđuje samo važnost i efikasnost te asocijacije, već i značaj i trajnost modela komorskog okupljanja privrednih subjekata i zajedničkog traženja novih puteva za uspešno poslovanje i ekonomski razvoj u celini.
 


Međusobna podrška i partnerski odnos Pokrajinske vlade, i Privredne komore Vojvodine, dodao je on, najbolji je, i jedini put ka zajedničkom cilju – efikasnom i ubrzanom ekonomskom razvoju Vojvodine.

„To je, istovremeno, i deo politike koju u Vojvodini vodimo od 2016.godine, politike okupljanja oko projekata, oko ideja, oko modela funkcionisanja i, najzad, oko ciljeva čiji zajednički imenitelj jeste brži ekonomski razvoj“, naglasio je predsednik Mirović.

Cilj nam je da Vojvodina ponovo bude ono što je nekada bila i ono što po svim resursima i treba da bude - pokretač i lider ukupnog privrednog preporoda Srbije, kazao je predsednik Mirović.

Privredna komora Vojvodine, na temeljima bogate tradicije, nastaviće da radi u službi privrednika. Od osnivanja ove asocijacije sve do danas privrednici su činili stub stabilnosti Кomore ukazujući nam svoje poverenje, koje traje“ ocenio je predsednik Privredne komore Boško Vučurević.

Ovo je veliki jubilej i veliki dan za privredu naše zemlje. Vojvodina je danas brend i inovativna teritorija, a Privredna komora Srbije će vam uvek biti podrška i partner“, rekao je predsednik PКS Marko Čadež.

Na svečanosti su uručene godišnje nagrade „Кosta Mirosavljević“ najuspešnijim privrednicima za 2018. godinu.

Izvor i foto: vojvodina.gov.rs

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar