Sajam pčelara Vojvodine otvoren na Poljoprivrednom fakultetu
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević otvorio je 38. Sajam pčelara Vojvodine na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu i tom prilikom pozvao pčelare da zajedno sa državom i pčelarskim organizacijama nastave da rade na unapređivanju  pčelarske proizvodnje.
 
-Pokrajinski sekretarijat je u 2017. godini napravio izuzetan iskorak u finansijskoj podršci pčelarstvu, kada je uvećan nivo subvencija za pet do šest puta u odnosu na period pre toga. Za ove tri godine zaključili smo sa vojvođanskim pčelarima preko 400 ugovora ukupne vrednosti blizu 150 miliona dinara. Čestitam pčelarima, pre svega zato jer su pravi primer dobre prakse kako se treba udruživati, Savezu pčelarskih organizacija Vojvodine i Savezu pčelarskih organizacija Srbije koje su krovne organizacije naših pčelara i referentni sagovornici Pokrajinskog sekretarijata i Ministarstva poljoprivrede - istakao je Radojević.
 
Prof. dr Nedeljko Tica, dekan Poljoprivrednog fakulteta koji je zajedno sa Savezom pčelarskih organizacija Vojvodine domaćin ove sajamske manifestacije, ukazao je na njen višestruki značaj koji se ogleda u mogućnosti da, u okviru stručnog savetovanja, pčelari steknu najnovija saznanja u oblasti proizvodnje kojom se bave, a s druge strane  reč je o jedinstvenom mestu gde se osim pčelara okupljaju i proizvođači opreme, reprodukcionog materijala ali i nosioci agrarne politike.
 
Predsednik Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine Radomir Vlačo je istakao dobru saradnju sa Poljoprivrednim fakultetom i Pokrajinskim sekretarijatom poljoprivredu, naglasivši da je zadovoljan ovogodišnjom manifestacijom koja je okupila oko 40 izlagača.
 
U holu Poljoprivrednog fakulteta priređena je velika prodajna izložba. Pčelari su mogli da biraju pčelarsku opremu, pribor, preparate za lečenje pčele, repromaterijal za pčelarstvo kod velikog broja proizvođača opreme. Sajam pčelara Vojvodine i ove godine je okupio veliki broj pčelara iz cele Srbije, ali i goste iz Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. 
 
 

  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar