Srpski Tajland u blizini Novog Sada: Magično ostrvo Ko-Čang

Srpski Tajland, Dunavski Maldivi, ostrvo Majmuna, sve to su nazivi za ostrvo Ko-Čang koje se nalazi u blizini Novog Sada.

Peščana plaža i netaknuta prioda koja podseća na džunglu zaista će vam dočarati osećaj da ste na nekoj egzotičnoj destinaciji kraj mora, piše Telegraf .

Ove sezone se znatno više turista uputilo na ovu detinaciju, ali nadajmo se da veća poćenost neće narušiti mir i lepotu koju ovo ostrvce nudi.

Ostrvo, će malo koga ostaviti ravnodušnim, jer njegova zapanjujuća priroda i prijatna voda Dunava očara sve posetioce koji zalutaju u ovu oazu.

Na ostrvu ćete pronaći nekoliko barova i kafića u kojima možete potpiti kafu, pivo ili koktel dok uživate u zalasku sunca.

Kako do ostrva?

 

Prevoz do ovog ostrva je omogućen isključivo čamcem, oni vas čekaju pored hotela “Dunav” u Sremskim Karlovcima. Vožnja traje oko 10 minuta, a cena prevoza je između 150 i 200 dinara.

Ukoliko ste raspoloženi za kampovanje mesto za šator košta 100 dinara tokom radnih dana, ili 200 dinara tokom vikenda, po osobi. Plaćanje kamp mesta uključuje korišćenje: kamp mesta za šator, sudopere sa tehničkom vodom, tuš kabine, upotrebu toaleta, punjenje laptopa ili telefona.

Ne brinite, ukoliko želite da pre nego što padne mrak napustite ostrvo to je moguće upravo sa čamcima, ali vodite računa jer poslednji polaze nazad do hotela “Dunav” oko 20 časova.

Takođe, ako ste se automobilom uputili ka Sremskim Karlovcima, kod pomenutog hotela čeka vas parking koji košta 200 dinara.

Preuzeto: luftika.rs


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar