Studenti sa invaliditetom borave u Banji Kanjiža

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević posetio je studente sa invaliditetom koji su na oporavku u Banji Kanjiža. Zahvaljujući projektu Rehabilitacija i lečenje studenata sa invaliditetom Novosadskog udruženja studenata sa invaliditetom, za koji je sredstva izdvojio Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, šesnaest studenata Univerziteta u Novom Sadu sa delimično ili potpuno otežanim hodom i oslabljenom motorikom, boravi deset dana na rehabilitaciji u ovoj banji. 

-Na kraju gotovo desetodnevnog boravka studenata razloga za zadovoljstvo je mnogo. Najpre, izdvajam izbor destinacije - na mestu smo gde se susreću, pre svega, vrlo stručni ljudi i oni koji imaju puno ljubavi prema svom poslu sa mladim ljudima u procesu razvoja i građenja svog životnog puta. Naravno, posebno zadovoljstvo predstavljalo je osmišljavanje sadržaja koji su tokom ovih deset dana pratili naše studente, jer ovo je proces rehabilitacije, rekreacije i edukacije i pokazuje kako fizičko vežbanje zapravo poboljšava kvalitet života, a tu je bio i bogat kulturno-umetnički program koji je u ovim danima donosio neku posebnu radost vremenu provedenom u banji. Posebno zadovoljstvo je u činjenici da se na jedan lep način spojilo ono što je struka, ono što je ljubav sa onim što je nadležnost Pokrajine, Univerziteta, studenata i medija. Ovo je jedan dobar kapital za ono što ćemo uraditi i iduće godine i siguran sam da ćemo tada biti još bolji - izjavio je Milošević. 
 
Studenti sa invaliditetom uz prisustvo ličnih pratilaca i dva edukatora, borave u Banji Kanjiži u periodu od 15. do 25. jula, gde im je, pored usluga rehabilitacione terapije neophodne za umanjenje posledica određenog oblika invaliditeta, omogućeno da učestvuju u diskusijama i radionicama edukativnog karaktera. 
 
Boravak studenata obogaćen je i sadržajnim kulturno-umetničkim programom: prisustvovali su koncertu rok grupe Bubi Ka, naučili su osnovne tehnike vajanja u Grnčarskoj radionici Barka, družili su se s pesnikom Nenadom Grujičićem, uživali u izvođenju operske umetnice Ane Aleksić Šajrer i dramskom nastupu glumaca iz Državnog posla, Dimitrija Banjca i Nikole Škorića
 
  
 
  
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar