Sudnji dan drugi deo

Centar za društvenu stabilnost objavio je novu emisiju Srpske čitaonice pod nazivom Sudnji dan drugi deo.

U vihoru nastupajućeg rata, koji je tako srdačno pozdravljen od strane velikog broja građana na ulicama Beograda i drugih srpskih gradova, uništene su sve tekovine srpske borbe 1914 - 1918 godine.

Država koju su Srbi stvorili prestala je da postoji, a samim tim i državno pravni okvir koji je za vreme postojanja Kraljevine SHS i Jugoslavije omogućavao kakavu takvu garanciju za ravnopravnost srpskog naroda. Komunistička partija Jugoslavije smatrala je do poslednjeg momenta svoga postojanja da je prva Jugoslavija bila tamnica naroda kao i da je bila plod velikosrpske buržoazije stvorena da ekspoatiše sve druge narode. Upravo je ta KPJ kreirala sudbinu Srpskog naroda druge, Titove, Jugoslavije vodeći se upavo  krilaticom slaba Srbija - jaka Jugoslavija.

I još preko toga u Drugom svetskom ratu izginulo je preko milion Srba u nezapamćenim mukama, uništena je građanska klasa a o razmerama razaranja ne vredi ni govoriti.

Ko su lica koja su izvršila puč ili u njemu učestvovala? Kako su strane obaveštajne službe i strani interesi bili predominantni u potezima političkih i vojnih elita. Kako je puč pripreman i izveden i kako srpski narod ovu epizodu svoje istorije nikada ne sme zaboraviti kao gorku opomenu za budućnost. Upravo ova epizoda iz istorije našeg naroda treba da bude vodič i opomena današnjim i budućim generacijama za analizu i učenje.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar