Taktons od 6. do 9. novembra u novosadskom Studiju M

Međunarodno takmičenje tonskih snimaka Taktons, koje po sedamnaesti put organizuje Radio-televizija Vojvodine, biće održano od 6. do 9. novembra u novosadskom Studiju M. Ove godine se u takmičarskoj selekciji nalazi 99 snimaka, u šesnaest kategorija.

Svečano otvaranje Taktonsa zakazano je za sredu, 6. novembar, u 18 časova, kada će biti upriličen koncert Akustične skulpture Labat SVAR-OMFAL Svetlost središta. U okviru Taktonsa biće održana izložba profesionalne audio-opreme, na kojoj će posetioci imati priliku da vide najnovija dostignuća audio-tehnike. Svoje proizvode predstaviće renomirani proizvođači iz te oblasti. Izložba će biti otvorena 6. novembra od 10 časova, a trajaće do 9. novembra.

Osim takmičenja i izložbe biće održana Naučno-stručna konferencija u okviru koje će biti i predavanja na novosadskom Fakultetu tehničkih nauka i u Studiju M.

Jedan od sadržaja ovogodišnjeg takmičenja biće premijerno javno slušanje inserata iz prve sezone binauralne, 3D radio-drame Kosingas.

Proglašenje pobednika i dodela priznanja najuspešnijim takmičarima je 9. novembra od 12 časova.

Međunarodno takmičenje tonskih snimaka Taktons održava se svake druge godine, počev od 1983, u organizaciji Radio-televizije Vojvodine. Cilj takmičenja je da se stekne uvid u kreativna ostvarenja na polju snimanja zvuka u protekle dve godine i obezbedi profesionalno vrednovanje tehničkog kvaliteta zvučnih zapisa na osnovu unapred, jedinstveno definisanih subjektivnih i objektivnih parametara.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar