Turizam u Vojvodini u kontinuitetu beleži rast
Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je danas, zajedno sa predsednikom Privredne komore Vojvodine Boškom Vučurevićem, nagradu Privredne komore Vojvodine Kapija uspeha najboljima u ugostiteljsko-turističkoj delatnosti u Vojvodini u 2018. godini
 
Milićević je ovom prilikom naglasio da je turizam i ugostiteljstvo najbrže rastuća privredna grana u Srbiji i AP Vojvodini u kojoj ima još prostora za razvoj i dostizanje još boljih rezultata. 
 
Kako je naveo, u toj oblasti je prošle godine zabeležen rast od 11,2 odsto na nivou države, a u Vojvodini oko 8,5 odsto. 
 
-Trend rasta u oblasti turizma i ugostiteljstva ostvaruje se u kontinuitetu godinama unazad. U prilog tome govore i podaci da je u protekle četiri godine broj noćenja domaćih i stranih turista veći za oko 30 odsto u 2018. godini, u odnosu na 2015. U istom periodu zabeležen je još brži rast prihoda sa 900 miliona na preko 1,3 milijarde evra, koliko je srpski turizam prihodovao u 2018 - rekao je Milićević
 
On je dodao da je Pokrajinska vlada prepoznala značaj ulaganja u ovu oblast, te da se pored podsticajnih mera krenulo i sa direktnim ulaganjima. 
 
-Od polovine decembra 2018. godine, počela je realizacija velike investicije - Akva velnes i spa centara na Paliću, koji sa milijardu dinara zajednički finansiraju Republika Srbija, Pokrajinska vlada i Grad Subotica - naveo je Milićević i dodao da će to ulaganje sigurno doprineti podizanju kvaliteta usluga u oblasti turizma i ugostiteljstva u Vojvodini. 
 
Nagradu Kapija uspeha Privredna komora Vojvodine dodelila je 27. put za redom, onima koji postižu najbolje rezultate u oblasti turizma i ugostiteljstva. Prema rečima predsednika PKV Boška Vučurevića, nagrada se dodeljuju u različitim kategorijama, kao što su smeštajni kapaciteti, restoranske usluge, vinarije, čarde, turističke agencije.  
 
Za 2018. godinu, dobitnici Kapije uspeha, kao najvišeg priznanja za kvalitet usluga su – Hotel Šeraton, Novi Sad u kategoriji hotela za kongresni i poslovni turizam,  Hotel Premijer Akva, Vrdnik u kategoriji hotela za zdravstveni, velnes i spa turizama, Vinarija Šijački, Banoštor u kategoriji vinarija, Salaš 137, Čenej u kategoriji restorana domaće kuhinje, Čarda Andrić, Sombor u kategoriji čardi, turistička agencija Panakomp – zemlja čuda, Novi Sad u kategoriji turističkih agencija, turistička agencija Magelan travel, Novi Sad u kategoriji turističkih agencija. 
 
Dobitnici Plaketa za kvalitet usluga u 2018. godini su ugostiteljsko-turistički objekat Bački dvor, Vajska u kategoriji restorana sa prenoćištem; restoran Etno kuća Dinar, Vršac u kategoriji restorana; Vinarija Akuminkum, Stari Slankamen – u kategoriji butik vinarije; Kongresni centar Master Novosadskog sajma, Novi Sad – u kategoriji objekta za kongresni turizam; Lovačka kuća 4 jelena, Kać – u kategoriji lovačkih kuća; Ugostiteljsko preduzeće Dani Turs, Skorenovac – u kategoriji seoskog turizma; JP Putničko pristanište i marina Apatin, Apatin – u kategoriji marina; Kaštel Šulhof, Padej – u kategoriji seoskog turističkog domaćinstva. 
 
 
 

  


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar