U Sajlovu nove saobraćajnice i vodovodna mreža

U naselju Sajlovo je u toku uređenje saobraćajnih površina i izgradnja sekundarne vodovodne mreže. Projektnom dokumentacijom obuhvaćeno je uređenje 13,4 km saobraćajnica, odnosno, 38 ulica u naselju Sajlovo, a sama realizacija biće izvedena u dve faze.

-Na Sajlovu se izvode radovi na uređenju saobraćajnih površina koji prate dinamiku koju sprovodi JKP Vodovod i kanalizacija. U prvoj fazi na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže opredeljeno je 65 miliona dinara za rekonstrukciju 7 km vodovodne mreže, a nakon toga se izvode radovi na uređenju saobraćajnih površina i planirano je asfaltiranje 13 ulica. Izvođač radova je Put-invest DOO Novi Sad, a ugovorena vrednost je blizu 132 miliona dinara. Planirani rok za završetak radova je 240 kalendarskih dana, odnosno, do septembra. U drugoj fazi planira se asfaltiranje još 25 ulica što je oko 9 km saobraćajnica, i time će sve ulice u naselju Sajlovo imati asfalt i biće rešen problem odvođenja atmosferskih voda. Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2020. godinu za drugu fazu radova predviđeno je 300 miliona dinara – rekao je član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković.

Osim asfaltiranja 13 ulica predviđeno je i uređenje bankina, kao i rešavanje odvođenja atmosferskih voda sa saobraćajnih površina. Biće postavljena potrebna vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija, kao i usporivači brzine, radi umirenja saobraćaja.

Ulice koje će biti uređene u prvoj fazi su: Save Josića, Nikole Simića, Dragana Bandića, Milana Janića, Siniše Lauševa, Sajlovo 10, Sajlovo 11, Sajlovo 12, Sajlovo 20, Sajlovo 22, Sajlovo 23, Sajlovo 34, Sajlovo 38.

 
 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar